torsdag, juli 13, 2006

Nu börjar det märkas

Igår pratade jag med en kompis som frågade om jag inte fått svullna ben av värmen och graviditeten. Jag konstaterade då att jag klarat mig alldeles utmärkt från det. Ja, jag var nästan lite stolt och kände att jag nog skulle fixa den här graviditeten med snygga, bruna och smala sommarben.
Tji fick jag.
I förmiddags när jag satt vid datorn på jobbet sträckte jag mig plötsligt ned för att klia på ett myggbett på foten. Till min fasa är det inte mina vanliga smala ben som möter mig utan ett par pensionärsliknande svullna vader och fötter.
Så jag klarar mig inte från det. Inte heller klarar jag mig från kramp på nätterna eller värk i ligamenten när jag går. Jag, som är van vid att gå snabbt och vara aktiv, får nu lära mig att ta det lugnt om jag inte vill bli yr och illamående. Jag har helt enkelt fått trappa ner på tempot överhuvudtaget och inse att var sak har sin tid. Jag går alldeles strax in i vecka 26. Det sägs att man ska njuta av den första graviditeten. Att det aldrig blir samma sak igen. Så jag njuter, och låter krampen, värken och de svullna benen finnas där. Med stolthet.

En profylaxkurs är preliminärbokad. För mig är det självklart att jobba med andning och visualisering under förlossningen. Jag jobbar mycket med det redan idag, i min yoga och meditation, och det gör underverk för kropp och själ. Det är givetvis olika för alla, men jag kan inte se någon anledning att inte jobba med detta under sin förlossning.

10 kommentarer:

 1. Visst är det lite frustrerande, det där med att inte kunna ha samma tempo? Jag har dock hittills klarat mig ifrån svullnader, men det lär nog komma längre fram i sommar.
  Jag bokade in mig på Profylaxkursen på Dalagatan den 27/8 och 3/9 kl 10-13, ses vi där kanske? :-)

  SvaraRadera
 2. ja, det där med svullnad vet jag precis vad det är :) har ju också gått psykoprofylaxkurs och är övertygad om att den kommer vara till stor nytta under förlossningen. hoppas du känner att ni får ut nåt av den.

  SvaraRadera
 3. Jenny - jag har bokat på Blidö Wärdshus. Vi har stuga i närheten och tänkte att detta kunde vara en bra grej att göra på semestern

  Minna - ja, snart får vi veta om profylaxen hjälper dig :) LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 4. Jag har börjat gå som en anka konstaterade jag idag :-)

  SvaraRadera
 5. Aha! Det lät ju supermysigt!

  SvaraRadera
 6. tack så mycket :) allt känns så underbart. när jag ammar njuter jag nog som mest - då har man henne lite "för sig själv" och ibland ger hon ifrån sig såå söta små ljud. mums :)

  SvaraRadera
 7. Jag har mått bra, men trots det så brister det i orken. Och det var jobbigt. Jag är van att vara 110 knyck och helt plötsligt i ett jobb med mycket lyft få begära hjälp.....Och man skall kanske inte riderkt roa sig med att jonglera med astunga bananlådor i denna situation:)

  SvaraRadera
 8. Jag hade jättestor nytta av min tai chi-andning under båda förlossningarna.

  SvaraRadera
 9. Looks nice! Awesome content. Good job guys.
  »

  SvaraRadera
 10. I find some information here.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!