lördag, augusti 19, 2006

Det här med att välja barnvagn...

Det är en djungel därute. Av märken, priser och prestanda. Vi har ägnat två semesterdagar åt att botanisera och försöka hitta rätt. Av hundra märken (ja, så känns det i alla fall) återstår nu endast två - Kronan, som jag skrivit om tidigare, och Urban Jungle.
Fyrhjuling eller trehjuling. Båda har för-och nackdelar.

Lutar i alla fall åt Kronan. Den känns mer stabil och säker för bebisen, åtminstone det första året. Sen kan jag tänka mig att Urban Jungle är en dröm att manövrera tungt barn och matkassar i. Men innan dess vill jag nog att bebisen ligger och sitter vänd mot mig, så att jag har koll.
Kronan är i alla fall smidig och lätt och ja, det blir nog den.

Tips, någon?

4 kommentarer:

 1. Vi tyckte det var för instabilt med trehjuling. I min ohippa stad fanns inte UJ eller Kronan, så vi valde mellan Brio, Emmaljunga och Teutonia. Blev en Emmaljunga Cerox. Lättast (16 kg), samt var den enda som gick in i bagaget på bilen och som var vändbar. Jättebra. Prisvärd (4500 kr ny). Vi har använt den minst två gånger om dagen i 20 månader utan problem. Nu har vi en Emmaljunga syskonvagn att komplettera med.

  SvaraRadera
 2. Dessutom är vår Cerox både en sittvagn och en liggvagn (mjuklift i). Mjuklift var perfekt att kånka upp till lägenheten. Nu bor vi ju i markplan och kan så att säga bara köra in bussen i hallen. Annars tror jag att de flesta vagnsmodeller är bra. Det handlar nog mest om pris och design, är jag rädd. Vi köpte vagn i ett stadium när jag inte ens var lycklig över att vara gravid utan bara helt nollställd eftersom lilleman kom oplanerat, så jag kunde aldrig riktigt njuta av den där planera-kolla-köpa nytt-fasen. Tyckte mest att det var ett ytterligare måste. Kanske hade jag tyckt annorlunda idag.

  SvaraRadera
 3. erika - Tack för kommentarer. Emmaljunga är schysst, men för tung. Nu har vi bestämt oss för Kronan. Den är snygg, säker och smidig på en och samma gång. Och lika lätt som Urban Jungel (10 kg).
  Kanske bilr det så att vi säljer Kronan när barnet är 1,5 år och köper en UJ. Eller så väntar vi barn igen då och måste ha syskonvagn. Man vet aldrig :)

  SvaraRadera
 4. Tänk på att Urban Jungle inte har fått så bra "recensioner"pga att den tippar lätt... Kronan verkar alla nöjda med.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!