tisdag, januari 30, 2007

Aktivitet eller heligt...

Signe behöver mig. Och sin pappa. Inte så mycket mer.
Jag behöver Signe. Och hennes pappa. Och lite mer.

Därför delas veckan in så att vi båda får det vi behöver. Ingen värdering i det, alla föräldrar gör det som passar bäst för dem. Inte heller någon struktur, alla veckor ser olika ut, men regeln är att minst två dagar är obokade. De dagarna är Signes och mina. Då gör vi det som funkar bäst just då, oavsett om det är en lång vinterpromenad eller flera timmars sömn tillsammans på soffan. Och de dagarna är heliga.

Nu blir det oftast fler än två dagar som är heliga. Jag håller fortfarande fast vid att den här tiden är så kort, så speciell och vacker och att jag därför vill ta vara på varje sekund av den, med Signe. Allt det är andra, med aktiviteter och stress, kan vänta.

Men jag pluggar. Ungefär 25 timmar i månaden.
Och så är det babycafé varje tisdag. Och promenad och lunch med mammagruppen på onsdagar.
Utöver det träffar jag mina vänner 2-3 gånger i veckan.
Och så yogar jag. En gång på Om Shanti. En gång hemma.

Mer aktiviteter än så varken vill eller orkar jag med.

6 kommentarer:

 1. Det låter som om ni ordnat er tillvaro bra - du, Signe och Signes pappa. Jag är lite efter - vi är mest hemma och myser än så länge ... Men snart börjar jag en kvällskurs. Längtar efter egen tid och efter att längta efter Livia ...

  SvaraRadera
 2. Låter perfekt! Man får leta sig fram till sin egen perfekta familje-lösning :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det låter som om du hinner med jättemycket. Här är det nästan mest hemmadagar, ska jag säga.

  SvaraRadera
 4. Låter som en perfekt mix. Som passar er familj.

  SvaraRadera
 5. Vilken skön tillvaro! :-) Låter jättemysigt! Jag längtar efter att gå hem. Jag känner inte för att stressa på jobbet utan vill trappa ner och så småningom gå hem. Tyvärr är den här tiden på året den mest hektiska och det går inte att trappa ner. Jag får se fram emot maj då jag ska gå hem. Jag tar till mig alla tips och råd och det är skönt att läsa om andras tillvaro, så att man har ett hum om vad som komma ska. Sköt om er!

  SvaraRadera
 6. Ja, den här tiden är verkligen lyxig. Tänk att man faktiskt får betalt för att sova på dagarna, gå långpromenader, dricka latte och pussa på sin dotter.
  Underbart :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!