lördag, mars 10, 2007

Jorå... så att...


... då har jag lyckats krångla in min lilla kropp även i denna övning, och alltså gått vidare i min practice. Det behövdes en nytändning. Men yoga tar tid, och det är bara att acceptera att kroppen successivt måste öppna sig innan den klarar vissa övningar. Som denna. Men i morse stod jag där, med hakan i golvet, och kände att de här tre åren med yoga verkligen betytt mycket för mig. För att yoga är att utvecklas och upptäcka nya saker om sig själv. Det är även ett förhållningssätt till sig själv och världen. Träningen öppnar medvetandet, man lär känna sig själv och vet lättare hur man vill leva sitt liv. Helt självklart. Och alldeles, alldeles fantastiskt. Även med hakan mot golvet.

9 kommentarer:

 1. Wow... hur tusan lyckades du med det. Kan ju säga att jag just nu fnissar lite när sambon försöker sig på den, plättlätt sa han först men nu har han gett upp *fniss*

  SvaraRadera
 2. Wow. Imponerande att du kan den ställningen.

  Jag har aldrig provat yoga men du får mig sugen på att prova. :)

  SvaraRadera
 3. SÖdertälje - haha, ja den är inte den lättaste att komma in i, det krävs andning, teknik och styrka. Förstår att du fnissade åt din sambo. Akta så att han inte bryter armarna eller skrapar upp hakan :)

  Flitan flisan - Ja, testa! Finns ju en massa olika former av yoga, men ashtangayoga (som jag kör) är den mest fysiskt krävande. Låt mig veta hur det går!

  SvaraRadera
 4. Kul att du är taggad och fit.

  SvaraRadera
 5. Läser din blogg då och då. Just idag när jag tittar in bloggar du m Yoga =)
  Mitt Liv.
  Med bild av Petri Raisanen som grädden på moset ;)
  Jag bor i Oslo och här har vi dessvärre ytterst få retreater/workshops. Ashtanga Yoga Oslo har en del men jag har avvecklat ashtangan nästan helt till fördel för Shiva Rea`s Vinyasa Flow :)
  Lycka till med Yoga o bäbislivet.

  SvaraRadera
 6. Oj, oj, oj! Hur lyckas du? :-) Jag går på lättyoga och det är ryggövningar, träning för armarna och mycket avslappning. När vi ska luta oss fram och ta tag i tårna kommer jag till knäna ha ha. Inte bara för att jag är gravid utan SÅ stel är jag. Efter graviditeten ska jag nog fortsätta med yogan. Skam den som ger sig heter det ju! Jag kanske kan bli lite mjukare i alla fall. Min sambo försöker komma ner i split på sin Kung Fu och en vacker dag kommer han att lyckas sådan viljestyrka som han har :-). Jag skulle jättegärna vilja träffas snart. Det lutar åt att sambon och jag åker till syrran i Stockholm över påsken. Är ni hemma något då eller åker ni iväg? Det känns lite mycket med två Stockholmsresor just nu med sömnlösa nätter och hjärtklappning. Hoppas du och L förstår!

  SvaraRadera
 7. Maria- jag vet, yogan blir ens liv när man väl testat. Man är fast. Det är som en drog. En jäkligt nyttig sådan.
  Och Petri är så underbar. Min hjälte.
  Shiva Rea`s Vinyasa Flow är jag inte så insatt i, men du gjord mig nyfiken, så nu måste jag kolla upp det.
  O tack för lyckönskningarna!

  Mitt liv precis - ja, ibland undrar jag själv hur jag lyckas. Men det handlar om år av träning,envishet, andning, teknik och styrka. Och en stor portion nyfikenhet :)
  Och jag tror att yogan är jättebra för dig och din rygg. Ge den tid bara.
  Påsken tillbringar vi i Jämtland dessvärre, så vår dejt lär nog dra ut på tiden, men självklart förstår jag att du behöver lugn och ro. Vi tar det när det passar våra liv helt enkelt.

  SvaraRadera
 8. Åh längtar efter yogan, är så dålig att köra hemma. Och med en tvåmånaders bebis fixar jag det inte alls. Här hos oss har vi Kundalini och hata yoga med världens mest underbara människor. Har lärt mig supermycket om mig själv genom yogan. Jag måste hitta någon tid

  SvaraRadera
 9. Lantliv - kul med din yoga. Och jag håller med, jag har också lärt mig en massa om mig själv genom yogan.
  Alla borde verkligen testa. Det finns ju också så många olika former av yoga (lugn, balans, intensiv osv) så det borde finnas en form för alla. Kul att du lämnade en kommentar hos mig. Tack!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!