måndag, maj 21, 2007

Veckan som gick

Måndagen den fjortonde maj
Bara en massa regn. Signis och jag håller oss inne. Pysslar. Mediterar.
Går i skolan hela eftermiddagen och hela kvällen. Jobbar med kroppsspråk, att hitta energi, frigöra blockeringar och gå in och ur ur känslor. Allt för att lära känna oss själva och vår egen kropp bättre. Och på så sätt kunna jobba med och förstå andra bättre. Alltid lika fascinerande.

Tisdagen den femtonde maj
Tidig morgonmeditation.
Betydligt bättre väder. Signis och jag promenerar med Edvin och hans mamma.
Går i skolan hela eftermiddagen och hela kvällen. Jobbar vidare med kroppen. Och testar frigörande dans för att släppa ännu lite mer på alla spänningar och blockeringar. Hämmad är bara förnamnet av vad jag brukar vara vid sådana flummiga övningar. Nu känns det varken flummigt eller hämmande. För allt hänger ju ihop, åtminstone så som jag (och psykosyntesen) ser på livet - kropp, själ och ande.

Onsdagen den sextonde maj
Tidig morgonmeditation.
Signis och jag möter upp med Livia och hennes mamma. På Stureplan. Sen promenerar vi ut på Djurgården. Lunchar på Stallet. Sitter i deras trädgård, med gräs under fötterna och äter god mat och pannacotta, matar tjejerna och får lite sol på kinderna. Senare på eftermiddagen blir det fruktpuréparty hemma hos dem. Och så avslutar jag och Signis med en liten shoppingtur innan vi åker hem och badar tillsammans.

Torsdagen den sjuttonde maj
Ja, den dagen har jag ju bloggat om
Vi grattar även Edvins mamma som fyller år.

Fredagen den artonde maj
Tidig morgonmeditation. Sedan pluggar jag större delen av dagen. Läser i solen på balkongen. Skriver på uppsatsen.
Hinner även städa. Mannen storhandlar. Signis skrattar.
Och jag yogar. Och min handled känns ofantligt mycket bättre tack vare min ihärdiga träning med stretch-och styrkeövningar.
Äter parma-och pestobakad laxfilé med sötpotatis på kvällen. Syndar med ett glas vitt vin. Och somnar i soffan.

Lördagen den nittonde maj
Tidig morgonmeditation medan mannen och Signis sover.
Utflykt till Drottningholm. Vi promenerar i slottsparken och picknickar sedan på en gräsmatta täckt med gullvivor. På vägen tillbaka till bilen börjar det regna och istället för en längre promenad blir det en tur ut på Färingsö för utförsäljning av barnkläder.
Jag pluggar på eftermiddagen. Och sover på soffan med Signis medan mannen kollar film.
Köper med thaimat på kvällen. Från en restaurang som vi tidigare bara gått förbi men som vi nu blev nyfikna på. Och det blev succé. Både med thai-personalen som fullkomligt dyrkade Signe och med maten som var sådär härligt fräsch och god.

Söndagen den tjugonde maj
Vi firar Signis sjumånadersdag. Tar en lång promenad och köper lyxfika från Gateau som vi picknickar på nere vid Mälaren.
Signes farmor och farfar kommer på besök på eftermiddagen.
Och på kvällen träffar jag M en stund och sen promenerar vi till Om Shanti och yogar tillsammans. Jag har inte varit där på många, många veckor på grund av min handled men nu känns den bättre och instruktören Lotta ger även några bra råd. Och hon är så bra. Så närvarande i varje rörelse och varje klass. Det var hon som hade intensivkursen som jag gick i mitten av mars.
Är euforisk hela kvällen av den där alldeles speciella yogakänslan i hela kroppen.

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig vecka! Igen. Du är enormt inspirerande!

  Här blev det solhälsningar även denna morgon. Med ettochetthalvtåringen under mig titt som tätt. Och så ställer hon sig bredvid, sätter ihop handflatorna och lyfter händerna, böjer på knäna. Definitivt en yogi-to-be. Och mamma vill frysa denna underbara ålder.

  Jag blir lite nyfiken - hur ser din morgonmeditation ut? Jag jobbar på att börja ställa klockan, smyga upp och få min egna, stilla halvtimme.

  SvaraRadera
 2. Yogamamman - tack, tack. Tänk att mina små veckor kan inspirera så.
  Och du har verkligen en liten yogini där, i din dotter. Jag hoppas att även Signis kommer att upptäcka sin kropp via yogan, men det där är något som får komma, OM det kommer. Och jag vill frysa Signis ålder, men flera av mina vänner säger att det bara blir bättre och bättre, och då känns livet otroligt magiskt. Kan det bli bättre än det jag har nu, idag?!

  Min morgonmeditation ska jag skriva om i ett inlägg tror jag. Eller så får du en kommentar senare, jag har inte riktigt bestämt mig. Men det kommer. På något sätt. Men den inkluderar att sätta klockan och gå upp tidigare.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!