tisdag, augusti 21, 2007

En ständig utveckling

Jag började skolan igår. Fjärde terminen.
Vi jobbar med grupprocesser nu. Jag älskar grupprocesser. Dynamik. Konflikter. Kommunikation. Att hitta verktyg för att försöka lösa problem. Förstå andra genom mig själv.

Och jag börjar förstå mig själv nu. De första två terminerna jobbade vi oerhört mycket med upplevelsebaserad inlärning. Det gör vi fortfarande, men det första året var det stark betoning på det. Självklart stötte jag på saker hos mig själv som jag glömt, ville glömma eller inte gillade.
Men jag stötte också på fantastiskt bra saker. Och egenskaper. Tillsammans bildar de en schysst helhet. Mitt jag.

Och jag kan inte nog betona hur stolt jag är över mig själv som gjorde detta innan jag fick barn. För jag är helt övertygad om att jag är en bättre mamma nu än vad jag hade varit för några år sedan.

Och min personliga utveckling fortsätter, jag har ytterligare fyra terminer kvar. Och kanske två till efter det, beroende på hur mycket jag vill läsa.

För som människa blir man aldrig färdig. Tack och lov.

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. ack så klokt/Karin

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskar att plugga. Det är något med atmosfären. Kunskapstörst ligger i luften. I våras blev jag färdig med min utbildning, men jag tror inte att jag är färdigpluggad. Kommer nog att läsa mer snart. Ska jobba lite först bara. Men innan dess ska jag vara mamma.

  SvaraRadera
 4. Låter ju alldeles fantastiskt! Grattis!

  SvaraRadera
 5. Låter härligt. Längtar själv till nästa vecka då terminen börjar. Fast jag ska inte läsa fullt så självutvecklande ämnen, tror jag.

  SvaraRadera
 6. Du ska vara stolt! =) Jag ser upp till dig Maria! Jag gillar dig!

  *som sagt, man ska säga om man tycker nåt bra,som jag gjorde igår hihi*

  SvaraRadera
 7. Karin - klokt, ja kanske det. Tack!

  Stina - Kunskapstörsten är cool, jag håller med. Och visst är det skönt att du kan känna att du vill fokusera på din mammaroll nu. Du är ju utbildad journalist och har livet framför dig. Du hinner plugga en massa sen.

  Minna - ja, tack, det är fantastiskt.

  Kajsa - vad ska du plugga? Lycka till!

  Johanna - men du är ju för söt vännen :) Tack snälla!

  SvaraRadera
 8. Vad spännande det låter!!

  SvaraRadera
 9. Ida - hej, det var ett tag sen. Kul att du är tillbaka. Jag måste genast uppdatera mig om vad som hänt i ditt liv sen sist (har varit lite lat på bloggläsande under sommaren)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!