onsdag, augusti 29, 2007

Höjden av lathet

Jag gifte mig för nästan ett år sedan. Först den här veckan har jag fått mitt nya körkort. Och det beror inte på att Vägverket varit långsamma eller att Skatteverket inte uppdaterat mitt nya efternamn. Det beror bara på mig. Och min lathet.

Jag har helt enkelt inte tagit något nytt foto (först var jag höggravid och kände mig allt annat än redo för fotning, sen var jag nyförlöst och tänkte inte ens tanken på att ta mig till en fotograf och sedan ja, sedan har jag varit stressad...hm...småbarnsmamma). När jag väl tagit fotot tog det ytterligare några veckor innan jag skickade in allting till Vägverket. Jag hade lite svårt med tanken på en ny namnteckning.
Men nu, ett år senare, ligger körkortet framför mig. Med en relativt schysst namnteckning, ändå.

Nu återstår bara att fixa kod till det nya Visa-kortet. Det dök upp strax efter mitt bröllop och ja, av någon underlig anledning har det också blivit liggande.

10 kommentarer:

 1. Jag har hört "skräckhistorier" om folk (kvinnor) som gift sig, bytt efternamn och nästa gång de ska utomlands har de inte uppdaterat passet och därför blivit tvungna att köpa tillfälligt pass för 1500 (?) spänn på Arlanda. Sådär kul.

  SvaraRadera
 2. Fast ditt gamla körkort har väl åtminstone varit giltigt under tiden? Jag var ännu latare, jag var utan giltigt körkort i flera månader efter att giltighetstiden på det förra gått ut och jag inte orkade masa mig iväg och ta foto till körkortet. Som tur var blev jag inte stoppad av polisen när jag körde.

  SvaraRadera
 3. Vissa saker är liksom oöverstigliga. Medan annat går jättesnabbt att fixa. Själv glömde jag koden till Ica-kortet för sisådär tvåår sedan och har fortfarande inte skaffat någon ny. Tror de hatar mig när jag kommer med kort och leg varje gång.

  SvaraRadera
 4. Åh jag som trodde jag var segast, med tio månader på min meritlista, utan varken giltigt ID eller Visa med rätt namn ;-) , nu har jag ju mött en like! Det är omöjligt att motivera sig att få sånt gjort... Bra gjort iaf!

  SvaraRadera
 5. Maken ändrade samtliga ID-handlingar på tre veckor. Imponerande. Själv gjorde jag inte ett dugg... ;-)

  SvaraRadera
 6. Hej vännen! Jag känner igen mig lite i det du skriver. Jag måste fixa ett nytt pass, det gamla gick ut i maj och vi har bokat flygbiljetter till England i november. Vad glad och rörd jag blev när jag läste ditt inlägg om att bli fadder. Vad gullig du är! Du kommer att bli en jättebra förebild för William! Jag har alltid tyckt om dig som vän och du har en hel del bra egenskaper som jag önskar att jag hade. I filmen är du för mig en hjältinna :-). Varför tänker jag alltid på dig när jag ser Sarah Jessica Parker i Sex and the city eller Calista Flockhart (heter hon verkligen så?) i Ally McBeal. Du får skratta åt mig om du vill :-), men du har allt det där och lite till som en ödmjuk och jordnära sida. Du får ta det som en komplimang! Sköt om dig så hörs vi om recept på smörgåstårtan! Kramar från lilla mig

  SvaraRadera
 7. Louise - shit, passet! Jag har glömt passet! Tack och lov ska jag inte ut och resa inom den närmsta framtiden, så jag hinner. Men ändå!
  Tack för påminnelsen!

  Att bli mamma - haha, nej utan giltigt körkort skulle jag inte våga köra. Mitt körkort har varit giltigt hela tiden,om än med fel namn. Det enda som krånglat till det är att det stått mitt gamla efternamn på det och mitt nya efternamn på Visa-kortet. Blev nästan nekad att shoppa på Zara på grund av det. Men mina kära systrar intygade att jag var den jag var :)

  e - åh vad skönt att höra att vi är fler som inte tar tag i saker!

  sandra - haha, skönt att höra att du är likadan. Även om jag är lite värre ;)

  Jennie - tre veckor, det är imponerande. Verkligen!

  Mitt liv precis som på film: Jag - hjältinna, Carrie och Ally McBeal + med en jordnära och ödmjuk sida. Ja, varför inte?! Fast hjältinna vet jag inte...
  Du är alltför vänlig vännen.
  O recept på smörgåstårta levereras snarast. Kram till dig och puss till min gudgosse :)

  SvaraRadera
 8. Själv har jag tänkt skicka in en blankett och ansöka om f-skattebevis i två år ... Herregud, jag vågar inte ens tänka på hur lång tid det kommer ta att skaffa nytt pass
  :-)

  SvaraRadera
 9. Ha, ha!

  Jag gifte mig i juni.
  Har fortfarande gamla körkortet kvar och alla kort...hinner inte.
  Hoppas kunna fixa till det där innan året är slut.

  SvaraRadera
 10. Min stora lilla värld - vi får väl se vem som fixar pass först. Fast jag har en känsla av att det blir du, du reser så mycket mer än jag. Kram!

  Fru Kaos - kom igen om ett år, juni är ingenting ;)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!