lördag, januari 19, 2008

Tantvarning

Jag träffade C igår. På afterwork.
Vi möttes upp vid Stureplan och gick till ett nyöppnat ställe på Sturegatan.
C hade hört att det skulle vara bra.

Det var det inte.

Det var trångt, dålig luft och alldeles för lång väntan på bord. Vi stod i baren och försökte prata utan att få för många armbågar, väskor och kavajslag i ansiktet. Sedan gick vi därifrån.

Det slutade med att vi hamnade på en kinakrog på Grev Turegatan. Det var typ bara vi där.
Gud så gott det var. Och gud så lungt och skönt.

Kanske är det så att jag inte längre börjar bli tant.
Kanske är det så att jag faktiskt redan är tant.

Och det är helt okej.

(Idag har jag gått lång promenad med mannen och Signe, storhandat och ska göra min absoluta favoritlasagne till middag - med gröna linser, bladspenat och chevre. Till och med mannen är lyrisk)

12 kommentarer:

  1. åh, kan man inte få receptet på den lasagnen? låter ju jättegod!
    /elina, som också har en signe.

    SvaraRadera
  2. Åh! Åh! Recept! Recept! :-)

    SvaraRadera
  3. Ja snalla kan man inte fa receptet!

    SvaraRadera
  4. Tycker också recept låter som en strålande idé! Tack på förhand!

    SvaraRadera
  5. vil også ha oppskrift!! Et av mine prosjekter i permisjonen er å lage masse god vegetarmat... :-)

    SvaraRadera
  6. Hihi, här är ännu en som genast blev intresserad av receptet.

    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  7. Ha, ha visst är det skönt när det är lugnt och tyst på krogen så man kan prata utan att bli hes ;) Tant är bra.

    SvaraRadera
  8. Haha! Skulle skriva en kommentar om att jag gärna skulle vilja ha receptet och ser att det är fler som önskar samma sak :-)

    SvaraRadera
  9. Jag tänker som alla andra och vill gärna ha receptet! Lägg upp det på bloggen vetja!

    SvaraRadera
  10. Shit, jag borde starta matblogg :)
    Nåväl, här kommer recepter:

    Färska pastaplattor, typ fyra stycken stora
    Krossad tomat, 2 pkt
    Bladspenat, fryst eller färsk, efter smak
    Chevre, smakrik, ca 200 gr
    3 dl kokta gröna linser
    Creme fraiche/keso 1 pkt av varje eller 2 crème fraiche

    Blanda tomatkross med bladspenat, creme fraiche och chevre
    Börja med att lägga ett lager med tomatkross i botten av gratängformen
    Lägg sedan ett lager med pastaplattor
    Ovanpå detta lägger du spenat- och ostblandningen + linser och sedan häller du tomatkross over detta
    Gör detta två gånger
    Avsluta med ett lager pastaplattor och häll rikligt med tomatkross överst.
    Gärna färsk basilika som garnering

    Smaklig måltid!

    Och hör av er om ni undrar över ngt, mejl finns i högra hörnet :

    SvaraRadera
  11. Tack så mycket. Ska testa idag!

    SvaraRadera
  12. Frida - hoppas det blir lyckat!

    SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!