måndag, maj 05, 2008

Hi there!

Det ar jag igen. Fran samma dator. I samma hus.
Huset vid havet. Havet dar ornar svavar over stranden. Stranden med den milslanga promenaden dar vi hajkar vid de gamla forten fran andra varldskriget och kanner vibbarna fran En officer och gentleman (som spelades in just har).

Min fodelsedag firades med den dar goda latten pa fiket som redan blivit en favvo och dar Signe kallas sweetie och miss littly och ar sa popular att hon garna far busa omkring med servitriserna i koket.
Vadret var regnigt, men vi tog anda en runda pa farmers market och bland butikerna inne i stan. Lunchen at vi pa ett litet, litet hak precis vid hamnen och jag har nog aldrig atit lika goda quesadillas.
Pa kvallen bilade vi till hamnstaden strax vasterut och at thai. Och nar personalen snappade upp att det var min fodelsedag kom de ut med en pajbit med ljus och sjong Happy Birthday. Mer amerikanskt an sa kan det knappast bli.

I ovrigt lever vi som vem som helst. Handlar pa stormarknaden, smapratar med grannarna, lagar middag och frukost och parkerar bilen precis utanfor huset dar vi bor.

Mitt i vardagen. I Usa.

12 kommentarer:

 1. Spännande att få uppleva vardagslivet i ett helt annat land och i en annan kultur.

  SvaraRadera
 2. Låter ju helt fantastiskt! Jag vill säga ett stort GRATTIS i efterskott, skickade ett sms men det kom aldrig fram tror jag. Vad glad jag blir att du hade en sån fin dag, det förtjänar du!

  Massor med kramar!

  SvaraRadera
 3. Du kan verkligen konsten att skriva! Du fångar en sådan härlig känsla, det känns nästan som man sitter brevid och dricker latte... ända borta i USA.

  SvaraRadera
 4. Det är så skönt det där, att få vara långt borta, men ändå leva vardagsliv. Göra det där man gör nästan varje dag, men med nya dofter, nya smaker, nya sätt och ett nytt språk. Jag njuter också och håller med jessica - man känner hur det är att gå där på stranden bredvid dig och Signe. Det är härligt.

  SvaraRadera
 5. Hej vännen! Jag blev så ledsen när jag insåg att jag missat din födelsedag! :-( Jag har varit så upptagen med allt här hemma och att jag mått kasst på sistone att jag bara inte kommit ihåg det. Vilken vän va?! Självupptagen nummer ett! Kalendern med alla födelsedagar har legat i en hög med en massa andra papper ett tag nu tills att tapetseringen i käket blir klar. Skitsmart! Undrar om jag missat något mer :-(. Det låter som att du haft en underbar och mysig födelsedag! Hoppas att ni får en fortsatt bra semester! Ett stort GRATTIS i efterskott från oss! Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Härligt att få höra från USA. Jag och mannen var där innan barnen kom och levde vardagsliv liksom du. Det är roligt att få komma in i en familj och känna på hur det är att leva i detta märkliga land.
  Vi var i Arizona och i Los Angeles.
  Stora P

  SvaraRadera
 7. Låter som du har det väldigt bra där borta!

  Lilla P

  SvaraRadera
 8. Jag är väldigt avunsjuk. Det låter så otroligt mysigt!!!
  :-)

  SvaraRadera
 9. Sandra (Mälarhöjden)05 maj, 2008 23:21

  Grattis (i efterskott) på födelsedagen!

  Usa låter så härligt och alldeles, alldeles...normalt.
  Skönt när man kan vara borta men ändå känna sig som hemma.

  Kram
  Sandra

  SvaraRadera
 10. Hipp hipp hurra för dig (lite för sent)!!!

  Är så sotis på din USA-vardag!Kramkram.

  SvaraRadera
 11. Åh vilken härlig tid för er! Hoppas att resten av resan blir lika innehållsrik, och att du snart kommer tillbaka för en Gateaufika:) Och en födelsedagskram i efterskott förstås!

  SvaraRadera
 12. Erika - ja, det ar det som ar sa haftigt har, att fa leva vardagsliv och anda uppleva en massa nya saker pa ett helt nytt satt

  Jenny skriver - tack snalla du! Och jag tror alldeles sakert att ditt grattis-sms kom fram, men jag har jobbmobilen med mig har och den privata ligger hemma pa koksbordet, sa om du skickade pa den sa laser jag ditt grattis nar jag kommer hem :) Massor med kramar tillbaka

  Jessica - ah, tack, vad snall du ar, och vad glad jag blir!

  Anna ser dej - waw, du fangar det precis som jag kanner det, att gora det dar vardagsaktiga men med nya sinnen, det ar coolt.
  Och vad roligt att du gillar mitt satt att skriva, det gor mig glad!

  Annelie- ingen fara vannen, jag vet hur det ar. Sen jag fick Signe har mitt minne varit helt kasst och har jag inte haft tillgang till kalender sa har jag ocksa missat fodelsedagar. Kram tillbaka, vi far se till att ses sanrt, jag vill komma ner till Willes 1-arsdag. Dock kan jag inte komma ner den helgen eftersom vi firar mannens 40-arsdag da, men kanske under veckan som kommer. Jag saknar er!

  Stora P - coolt med Arizona och Los Angeles. Jag har "bara" varit har, i Washington-staten med omnejd samt i NY

  Lilla P - jajamensan, det har vi. Verkligen!

  Attle - ja, det ar mysigt och vi njuter varje dag. Snart ar det dock dags att aka hem.

  Sandra - ja, det ar en haftig kansla det dar, att vara borta och anda hemma. Tack for grattis. Kram till dig.

  Livet mitt i livet - tack snalla for grattis!

  Anna funderar - Gateau-fika later alldeles underbart. Jag saknar latten, valnotsfrallan coh morotsmuffins :) Men det ar klart, det finns en hel del coola kaffestallen aven har. Tack for fodelsedagskram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!