onsdag, september 03, 2008

Långsamhet

Jag går långsammare. Tyngre. Blir andfådd.
Redan nu.
Och redan nu funderar jag på hur höstens kollektivåkande blir. Jag har haft bil i nästan åtta månader, men nu när mannen börjat jobba och är i behov av bilen under arbetstid kommer min resväg att öka med 1,5 timme per dag. Plus att jag går långsammare. Tyngre. Blir andfådd.

Som tur är jobbar jag deltid. Men ändå.

4 kommentarer:

 1. Förstår dina tankar så väl. Men oj så jag gläds över din graviditet. Är så nyfiken på fina magen... Stor kram

  SvaraRadera
 2. Å, jag känner så väl igen det där. Det har börjat här med. Jag trånar också efter bilen istället för pendeln. Tjänar in så mycket restid och slipper trängas på fullsatt pendel och gå sträckor som nu känns enormt långa. När den första snön kommer och alla tåg blir inställda av alla möjliga skäl sl kan komma på då sätter jag mig i bilen igen...

  Hoppas du hittar ett sätt att orka, nu är det ju snart bara halvtid kvar :)

  SvaraRadera
 3. Det är helt klart otroligt mycket skönare att åka bil än kollektivt. Så jag gör lite både och. Får man bara sitta går det hyfsat tycker jag. Förra veckan erbjöd en kvinna mig sin sittplats, oväntat men väldigt gulligt. Men jag har förstått att det inte är alltför vanligt...
  Jag drömmer varje dag om när jag slutar jobba och slipper åka hemifrån till jobbet varje dag, två månader kvar...

  SvaraRadera
 4. Sandra - och till dig, och alla andra, har jag skrivit en liten sammanfattning av min graviditet. Magbild kanske kommer senare. Man vet aldrig. Kram och STORT grattis till fina Alfred. Igen.

  Diana - Som tur är kommer mannen att dela med sig av bilen ibland så att jag slipper pendeln varje dag. Idag fick jag tex låna den. LYX!
  Och ja, jag kommer ju bara att jobba i tre månader till, om allt går som det ska, så jag får helt enkelt härda ut.

  Alexandra - Att bli erbjuden sittplats är guld värt. Jag försöker vara uppmärksam men oftast sitter jag försjuken i min egna lilla värld, precis som alla andra. Men jag tycker att det är tungt att behöva stå nu när jag är gravid. Dock kommer jag att åka tidigt till jobbet ohc tidigt hem så jag slipper förhoppningsvis den värsta morgonrusningen.
  Och två månader går fort. Själv har jag tre månader kvar....

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!