onsdag, oktober 22, 2008

Tidig trots

Signe har börjat trotsa. Det blir stora scener när vi ska byta blöja eller borsta tänder. Och framförallt när vi säger ifrån och säger emot.
Hon reagerar genom att gråta och skrika, sparka och slå omkring sig. Samtidigt vill hon vara nära. Så jag brukar krama henne och hon skriker.Sådär håller vi på. Flera gånger varje dag.
Jag tar det för vad det är, ännu en utvecklingsfas, och fascineras över att jag oftast kan behålla mitt lugn. Jag vet att det går över.

Det enda som är jobbigt är att jag inte kan bära henne på samma sätt som tidigare. Min mage säger ifrån. Så lyft till och från skötbord och matstol väljs bort. Likaså hennes längtan att bli buren till dagis. Av någon underlig anledning har hon lärt sig att det är så. Utan att jag skyller på magen. För jag vill inte att hon ska bli anti mot den. Jag konstaterar bara att mamma inte vill. Då tittar hon bara på mig, tar min hand och skrattar.

4 kommentarer:

 1. Blir du aldrig arg?

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där. N började förra veckan, helt plötsligt.
  Men det går väldigt lätt att avleda henne, hon förstår bra och utbrotten är sällan långa. Men det är mycket "jag vill stå upp i stolen och äta", "jag vill inte ha pyjamas nu", osv.

  Däremot har vi rätt jobbiga eftermiddagar, hon är helt slut efter dagis, trots korta dagar.

  SvaraRadera
 3. anonym - jo, jag blir arg. Nästan varje dag. På en rad olika saker. Skillnaden är väl att jag numera är duktig på att hantera ilskan rätt, dvs inte ta ut den på fel sak eller person.
  När det gäller Signe sätter jag bestämda gränser, men jag blir sällan arg på henne.

  Jenny skriver - N verkar prata så himla mycket, det ska bli kul att träffas snart och få höra det.
  Och Signe är också väldigt trött på eftermiddagarna. Det blir ju väldigt mycket aktivitet för dem på dagis så det är väl inte så konstigt kanske. Kram, trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Som I, han vet att jag inte kan bära vissa dagara och han tar det. Det är ju det enda han vet om mig. "Mamma har ont".. och han kräver inte mer än att jag sitter på golvet med han eller myser i sängen. Barn är fantastiska! Tänk att ni ska ha snart och ta det lungt, det behöver du. Signe verkar en underbar liten tjej. Hon kommer bli en bra storasyster. Kram på er

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!