måndag, december 29, 2008

Fokusering

Jag dricker latte. Mannen jobbar. Signe är på dagis. Den vita hyacinten på bordet framför mig börjar vissna.
Jag har packat bb-väskan med amnings-bh, små, små kläder i storlek 50, raggsockor, tofflor och myskläder. Bland annat. Förlossningsbrev och checklista till mannen är nedskrivna och utprintade.
Jag tillbringar tiden i soffan med böcker, avslappningsband och fokus på förlossnings-tankar. Det är sju dagar kvar till beräknad nedkomst.

Det är nästan som vanligt igen. Och ändå inte. För när som helst förändas livet.

17 kommentarer:

 1. Spännande att bebisen kommer snart!
  Men storlek 50 alltså, det packade jag också ner, men min pojke som var 54 cm och över 4 kilo kunde inte ha så små kläder :)
  Lycka till med förlossningen och bebislivet! Hoppas allt går bra och att Signe gillar att vara storasyster!
  kram

  SvaraRadera
 2. Det är olidligt spännande nu... tänk att du snart har ditt knyte i famnen, jag blir tårögd bara jag tänker på det. Det var verkligen fantastiskt att få packa väskan och ladda, kan tänka mig att det nästan är häftigare andra gången när man vet vilken kärlek som väntar. Kommer tänka på dig MASSOR tills den lilla tittar ut. Jag gissar förresten att det är en flicka, har fått för mig det. Njut av sista vilan nu! Stor stor kram

  SvaraRadera
 3. Jag önskar dig all lycka! Tänk jag är lite smått avis på dig att du har det stora, fantastiska framför dig som en förlossning är.

  Kram Malin, med tre barn

  SvaraRadera
 4. Jag har förlöst två snabba omföderskor i natt, hann inte någonting..de bara hoppade upp i sängen och krystade typ, men inte samtidigt... Kul:-)

  Förlossningsbrev är en intressant bit, vissa är så långa att man inte kan ta till sig riktigt allt och det mesta är önskemål om saker som är givna för oss, vissa lämnar helt tomma brev, och det är faktiskt riktigt spännande när de lämnas fram och man frågar om önskemålen.. ibland får jag svaret att deras önskan är en frisk bebis men vägen dit hittar vi tillsammans.Vilken utmaning!

  Vi har svårt att förhålla oss till alla önskemål som ofta är bestämda innan förlossningen och ofta säger kvinnan efter ett tag "Glöm allt jag skrivit". Ibland får vi barnmorskor kritik för att inte ta till oss önskemålen och ibland får vi kritik för att vi följer förlossningsbrevets önskemål (!!!!) Det är inte lätt att vara Barnmorska:-)
  Hur tänker ni i ert brev?

  /Anette

  SvaraRadera
 5. Jag är avundsjuk på dig som ska föda. Jag skulle vilja göra det igen. Men så blir det inte. Stor kram till dig. Kram och lycka till om vi inte hörs innan ditt barn kommer!

  SvaraRadera
 6. Vill också packa bb-väska! Jag födde 2 månader för tidigt och hann inte förbereda nåt. Jag har liksom fantiserat att sista tiden bara är ett rosa skimmer. Jag glömmer bort den stora magen :)

  Lycka till nu och massvis med kramar!

  SvaraRadera
 7. Lycka till. Det kommer gå bra. Ta hand om er.

  SvaraRadera
 8. Å vad spännande! Jag skickar dig en varm tanke från fjällen där jag befinner mig nu. Det är i och för sig typ -15 grader här men tanken är varm ändå :) Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 9. Å, vad spännande att det snart är dags! Och det låter som om du har funnit ett inre lugn inför det stundande ;)
  Varmt lycka till!

  SvaraRadera
 10. Åh, vad spännande! Tänk att det redan är dags!

  Min andra förlossning hann inte ens starta förrän den var över. på gott och ont. =)

  Lycka till med allt! Det kommer gå finfint!

  Kram,
  AnnaSv

  SvaraRadera
 11. Josefin - jag gjorde tillväxtultraljud för ett tag sedan och då konstaterades det att min bebis är lite mindre än normalt. Den kan visserligen växa på sig och det finns ju ingen garanti, men jag kommer inte att få en bebis som är över normalkurvan i allafall. Så 50 borde räcka. Men kläder i större storlek finns också nedpackade. Tusen tack för lyckönskning!

  Sandra - ärligt talat är förlossningen ännu mer overklig den här gången. Första gången var jag så taggad och förberedd, nu känns det fortfarande en aning långt borta, trots att dagen snart, snart är här.

  Malin - jag förstår att du är avis. Jag är alltid avis på de som föder barn, för det ÄR fantastiskt. Livets mirakel. Varje gång. Grattis till tre barn!

  Nina - tack vännen!

  Anette - oj, ja, det verkar gå snabbt för många omföderskor, men jag har vänner som haft längre förlossningar andra gången så jag förväntar mig inget särskilt, det blir som det blir. Men det vore skönt att hinna med.
  Förlossningsbrevet kan du läsa i mitt senaste inlägg. Jag förstår att det som barnmorska är skitsvårt att ta del av allt som står i brev, men jag tycker ändå att det känns viktigt för mig att de vet vad jag har för önskemål/förväntningar/bild av min förlossning. Det är ju ändå min förlossning. Om du förstår vad jag menar. Tack för att du alltid skriver så bra kommentarer som får mig att tänka till.

  Ankie -ja, den där avundsjukan finns nog hos många kvinnor. När man väl varit med om detta mirakel vill man göra det om och om igen, men man kanske inte har lust att uppfostra hur många barn som helst :) Jag stöter ofta på kvinnor som säger att de saknar tiden som gravid och förlossningen men att de är fullt nöjda med de barn de har och alltså inte vill göra det igen. Men längtan finns där.

  Frida - att föda två månader för tidigt gör ju att man verkligen inte hinner förbereda sig. Jag ska föda om en vecka, om allt går som planerat, och jag är inte fullt förberedd än :) Rosenrött skimmer är det ändå. Faktiskt. Trots tung och trött kropp.

  Kaffeflickan - tack!

  JOhanna - jag känner värmen trots kylan :) Njut av fjällen och gott nytt år!

  Susanne - i mina bra stunder har jag ett inre lugn. I de andra stunderna känns det fortfarande smått overkligt

  Annasv- ännu en snabb omföderska alltså. Jag önskar nog att min förlossning går sådär lagom fort. Men det är ju såklart bara en önskan. Men jag hoppas att universum lyssnar

  SvaraRadera
 12. Åh, det märks att du fokuserar. Läste också ditt senaste inlägg. Fasen, vad underbart att få föda! Att genom din blogg dela din resa är en gåva! Det kommer gå så bra och du kommer nog andas som aldrig förr...

  SvaraRadera
 13. Uttrycksrum - vad roligt att du tycker att det är en gåva att läsa min blogg. Och så är det ju egentligen med alla bloggar, tänk alla människor därute som delar med sig av sitt liv. Som du. Häftigt. Och jag hoppas verkligen att ringarna kommer hem snart

  Tjockalocka - Gott slut. Gott nytt.

  SvaraRadera
 14. Önskar dig ett riktigt gott nytt år och ett stort lycka till med det nya lilla livet!

  SvaraRadera
 15. Sara - tack snälla du! O ett riktigt gott nytt 2009 till dig också

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!