fredag, mars 20, 2009

Spikmattans välsignelse

Jag lade mig på den. Med naken rygg. Bland alla flyttkartonger. Jag valde bort allt annat och var trygg i tanken att Siri sov gott i vagnen på balkongen.
Det var det bästa jag kunde göra. Nu är jag mig själv igen, efter många och långa veckors stress, press, packning och planering. Jag har flackat mellan hus och lägenhet, dagis och lekparker och sedan ammat däremellan.
Det har tärt. Satt spår. Gjort mig riktigt, riktigt trött.

Signe: Slutar på sitt dagis idag. De har avtackning på eftermiddagen. Det kommer att vara separationsångest. För mig och mannen. Signe fixar det fint. Sedan är hon hemma med mig och Siri några veckor innan inskolning på nya dagiset börjar.
Siri: Är inne i en intensiv utvecklingsperiod då hon vill vara nära hela tiden. Som tur är sover hon några timmar i vagnen varje för-och eftermiddag. Men nätterna vill hon bara amma. Jag sover med entimmes-intervaller
Skolan: Utvecklingspsykologi och handledning av träningsklienter står på schemat. Och så studiegruppsträffar med mycket meditation, praktiska övningar, blåbärspaj och goda skratt.
Flytten: Går av stapeln imorgon: Sedan bor vi i huset på Ekerö med de nya vita väggarna och den fina spaljén i trappan mellan våningarna.
Mannen och jag: Är noga med kvällstéet. Att sätta oss ned, stänga av teven och alla ljud och verkligen prata med varandra. Nu mer än någonsin.
Spikmattan: Är min nya välsignelse. Halleluja!

13 kommentarer:

 1. Jag blir allt lite nyfiken på den där spikmattan, har hört så mycket positivt om den nu.

  Det låter som om ni landat fint i er nya vardag ändå tycker jag. Vilken välsignelse att ha två så fina flickor och en fin man! Lycka till med flytten!

  kram

  SvaraRadera
 2. Får inspiration nu! Jag o min man behöver nog också det där lugna kvällstéet :)

  SvaraRadera
 3. Lycka till med flytten till fina Ekerö! Jag och Malte-mannen är ofta där!

  SvaraRadera
 4. Amen.
  Spikmattan räddar mej om och om igen. Den symboliserar lugn i kaos och vila i trötthet. Härligt att du hittat den!

  Tänker på dej, såhär som en bloggvän, emellanåt och hoppas du har det bra mellan alla flyttlådor och anpassningen till tvåbarnfamiljelivet!
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Åh, härligt att ni är på plats ändå. Är väldigt sugen på en sån dära matta. Kanske ska slå till trots allt.. såg den till x-tra pris någonstans, men minns jag var, det är frågan. ?

  SvaraRadera
 6. Lycka till med flytt! Bra idé med tv-fritt kvällste. Ska föreslå det här hemma!

  På-språng-kram

  SvaraRadera
 7. det där kvällstéet är livsviktigt! intressant med spikmattan, hur funkar det egentligen? vad händer liksom? gör det ont? hoppas flytten går toppen!

  SvaraRadera
 8. Spikmatta verkar så spännande! Jag gav ju mamma en i julklapp, men jag har inte testat själv (är ju gravid nu o vågar inte). Kvällste låter som en bra sak. Ska nog försöka införa det här också... Här blir det ofta att TV:n sätts på per automatik... Kram!

  SvaraRadera
 9. Hoppas flytten har gått bra och att ni nu får njuta i nya huset. Tänk ett helt hus för er själva :) Börjar allvarligt fundera på en spikmatta, frågan är bara vilken sort man ska ha.

  SvaraRadera
 10. Funderar på att investera i en spikmatta, övertyga mig i ett speciellt spikmatteinlägg!

  Har tänkt jättemycket på stycket "Mannen och jag". Om hur viktigt det är att sitta ner bara ni två när man har små barn hemma. För att hitta tillbaks till sin egen balans och verkligen prata utan att bli störd av annat.
  Ska tillämpa detta när Lillärtan sover själv i sin säng - är nog ett tag tills dess. Så länge försöker vi härda ut aftnar med skrik med hjälp av Sempers Superdyra Magdroppar...

  SvaraRadera
 11. Ville bara lämna en hälsning och önska dig lycka till med flytten, men den verkar ju redan ha skett :)

  Mailar dig när det finns mer tid.

  Stor kram!
  C

  SvaraRadera
 12. INgela - du måste testa spikmattan. Det säger jag till alla. Och de som testat är positiva.

  Frida - lugnt kvällste är viktigt. Jätteviktigt.

  Ankie - då kanske vi stöter på varandra på någon skogsstig, man vet aldrig

  Nina - Lugn i kaos och vila i trötthet, det är precis så jag också ser på spikmattans gudomlighet. HÄrligt! Flytt och anpassning till tvåbarnslivet går över förväntan. För det mesta är det en enorm glädje. Ibland riktigt frustrerande.

  Kajsa - hoppas att du minns var spikmattan var nedsatt, och hoppas att du köper den. Det är väl investerade pengar. Tycker jag.

  Märta Stewart - hur går det med teet?

  Fru A - tycker att Nina beskriver spikmattans förmåga så bra här ovan. Det som händer är liksom det som behöver hända. Ont gör det inte, det känns litegrann första gången men det är en skön smärta.Testa!

  Maggan - jag fick min spikmatta när jag var gravid med Siri och bestämde att vänta tills jag fött. Men jag vet inte jag tror inte att det är någon fara, men det där känner du ju bäst själv. Min vän C ligger på spikmatta varje dag och hon är gravid i sjätte månaden

  Uttrycksrum - hej :)

  E - ja, det finns ju en uppsjö av spikmattor. Min heter Shakti.

  Helles yoga - lilla Siri sover inte själv än, vi samsover, men ofta somnar hon en stund i soffan så att vi kan dricka te i stillhet. Om inte så är teven oftast på. Och det är viktigt att få vuxentid när man har småbarn. Jätteviktigt. Men det är också jättelätt att den tiden glöms bort i all stress och press. Så känns det i alla fall här hos oss.
  Och håll utkik, det är mycket möjligt att det blir ett eget inlägg om spikmattans fördelar. kram

  C - hej, vad kul med en hälsning från en nybliven mamma. Kram till dig och lilltjejen. Vi hörs!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!