tisdag, april 28, 2009

Att hinna med

I all sömnbrist vill jag ändå hinna med mig själv. Och mitt hus. Och alla förberedelser inför helgens dop av Siri och födelsedagsfirande av mig.
Men det går inte riktigt. Jag tvingas prioritera. Och ibland vet jag inte riktigt vad jag ska prioritera.
Siri sover inte så bra på dagarna nu heller. Det är mycket amning.
Dammtussarna frodas. Slipdammet från renovering är fortfarande inte borta. Tvätthögarna växer.
Ett garnnystan av stress. Men ändå - ett lugn i kaoset. Det ordnar sig. Mina gäster kommer för att träffa mig och min familj, inte för att bedöma kaos. Och jag måste sova för att orka.

Helgen var i alla fall magisk. Yogakurs för Frank Kappas. Han har läkande händer. Det räckte med att han lade fingrarna på min nacke för att alla muskelknutor skulle försvinna. Och yogakroppen börjar bli smidig igen. Däremot är jag rädd om min handled, jag vill inte råka ut för samma värk som jag hade när Signe var liten och jag yogade för mycket.

Till det tillkommer skola, terapisessioner och två nyfödda bebisar i bekantskapskretsen.

Det är livet. Livet är bra.

5 kommentarer:

 1. Om man har möjlighet tror jag småbarnsåren är ett ypperligt tillfälle att köpa tjänster. Köpa en storstädning eller regelbunden städning, köpa fönsterputsning, köpa ceterad mat till en fest osv. Allt som skapar lugn i tillvaron är bra.

  För övrigt, får jag fråga vilken sorts spikmatta du har och hur du valde den, är så sugen på att testa men det verkar finnas en del olika modeller på marknaden.

  Hoppas ni får ett fint dop för Siri!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag undrar om du är intresserad av att köpa handgjorda barnkläder. Kika in och säg vad du tycker =) //Paw

  SvaraRadera
 3. Alexandra - just småbarnsåren, när man går hemma med föräldrapenning känns inte riktigt som rätt tid att köpa tjänster. Tyvärr. Men jag förstår absolut vad du menar. Och att dammtussarna frodas i hörnen är ju faktiskt ingen större grej, egentligen.
  Jag använder shakti-mattan och är väldigt nöjd med den. Men det finns ju en hel massa att välja på. Det jag hört från några är att just shaktimattan gör ganska ont att ligga på, att det finns spikmattor som är skönare att använda. Men jag tycker inte tat det gör ont, jag gillar när det känns. Så det är en smaksak. Jag hoppas att du hittar den som är rätt för just dig. Lycka till!

  Paw - tack för inbjudan, jag ska kika.

  SvaraRadera
 4. Nej, jag vet, jag är också hemma med fp så det är klart att man inte köper några dyrare tjänster just då. Men billigare saker, som tex fönsterputsning eller lite sånt kan göra underverk för hemmakänslan.

  Tack, jag ska titta lite mer på de olika modellerna.

  SvaraRadera
 5. Alexandra - jag förstår vad du menar. Nyputsade fönster, till en billig penning, är lyx. Fast jag brukar använda min mamma till det ;)

  Hoppas du hittar rätt i spikmattedjungeln

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!