torsdag, oktober 01, 2009

Att sluta amma

Vi har slutat amma nu. Jag och Siri.
Jag hade en längtan att fortsätta ännu ett litet tag, kanske till hennes ettårsdag.
Men Siri är en envis liten tjej. När det gäller det mesta. Så plötsligt en dag bestämde hon sig bara för att det där med bröst inte var hennes grej. Hon bara skrattade och kröp iväg.
Och hon fortsatte att göra det, morgon efter morgon.

Så nu har jag slutat försöka. Med lite sorg i hjärtat. För det är nog sista gången jag ammat en liten bebis.

Det har varit en magisk tid. Nu är den slut. En ny fas i våra liv har börjat.

8 kommentarer:

 1. Barn är så spännande! Jag blir alltid lika förundrad av att höra om barn som slutade självmant när jag fick kämpa med att sluta amma när Zoe var dryga ett. Det är magiskt att amma, men det finns många fler magiska saker att ta till vara på. Som sagt, barn är spännande :-)

  SvaraRadera
 2. Förstår precis hur du känner. Min dotter bestämde sig själv för att sluta amma vid 10 månader, och ena sidan av mig kände lite sorg i hjärtat, medan andra sidan var glad över att hon tog beslutet helt själv ;)

  SvaraRadera
 3. Det är kluvet det där tycker jag. Sixten bestämde också själv när han ville sluta och det var både sorgligt och underbart. Sorgligt för att det ljuvliga med amningen var över och den lilla killen så stor helt plötsligt. Underbart för att jag fick tillbaka min kropp. Med Nils undrar jag när han tycker det är nog. Han verkar inte tycka det nu i alla fall, men jag börjar känna att jag kanske inte vill så mycket längre. Vi får se. Men, grattis till den nya fasen för er i alla fall:D

  SvaraRadera
 4. Förstår hur du känner. Men ändock tycker jag att det verkar så underbart när barnen bestämmer sig själva för att sluta. Jag fick avbryta det och det var väldigt jobbigt när min pojke inte ville sluta.
  Det är verkligen en speciell tid, kanske särskilt eftersom den aldrig mer kommer igen.

  SvaraRadera
 5. Förstår hur du känner. Men ändock tycker jag att det verkar så underbart när barnen bestämmer sig själva för att sluta. Jag fick avbryta det och det var väldigt jobbigt när min pojke inte ville sluta.
  Det är verkligen en speciell tid, kanske särskilt eftersom den aldrig mer kommer igen.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Gillar du julen?
  Kolla isåfall in min nystartade JULBLOGG!!
  Den har redan blivit mycket poppis och mysfaktorn är kanonhög!!
  Lägg till på Bloglovin’ eller bokmärk för att inte missa nåt!

  http://julaftonsmorgon.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Jessica - jag gillar att Siri slutade av sig själv, att det var hon som bestämde, då känns det liksom som att det är meningen. Och visst finns det en massa andra saker än just amning som är magiska. Som att du snart får bebis till exempel :)

  Susanne - ja, då förstår du precis hur det känns för mig.

  Anna ser dej - alltid lättare när bebisen bestämmer själv tänker jag. Och det är skönt att få tillbaka sin kropp. Och oxå lite sorgligt, eller kluvet som du skriver. Ska bli spännande att följa er i era faser.

  Jen - att gå in och avbryta när bebisen inte vill måste vara jättetufft, det förstår jag. Så jag är glad att båda mina små tjejer själva bestämde när det var dags att sluta. Men lite sorgligt är det nu, det blir nog inte ngn mer amning för mig. Men jag är glad att jag har fått den stora glädjen och gåvan att amma två finfina tjejer :)

  Anonym - anonym reklam är jag inte så särskilt förtjust i. Den känns opersonlig, men din blogg är säkert jättefin.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!