onsdag, december 14, 2011

Att älska ett ställe

Under hela hösten har jag älskat mina tisdagar och torsdagar.
Det är dagarna då jag jobbar på Stilla Tankar.
Dagar som börjar tidigt, tidigt med att jag låser upp dörren, tänder ljus och sakta väcker kroppen med morgonyoga. Det är bara jag där. Mysoreträning finns bara på fredagsmorgnar, än så länge.

Jag kan fortfarande fascineras över det faktum att jag har hela yogastället för mig själv. Yogastället som jag gick förbi en eftermiddag för över fem år sedan, när vi var relativt nyinflyttade i området och Signe bara var några månader. Jag kände till stället sedan tidigare, men hade inte lockats av det då det enbart erbjöd poweryoga. Men så såg jag, den där eftermiddagen, att det var nya ägare och ett renodlat ashtanga-plejs.
Och sedan dess är det mitt plejs.
I och med att vi flyttat bytte jag min shala i city mot denna.

Den första gången jag var där, några kvällar efter att jag sett informationen om ägarbytet, var jag den enda eleven. Det var strax innan jul och vännen som jag skulle gå med hade blivit sjuk. Men jag gick ändå. Jag hade fött barn tre månader tidigare och kände mig både stel och klumpig, men fick ypperlig justering och assistering den kvällen. Och sedan hängde jag där, så fort tillfälle gavs.

Ytterligare några år senare var jag på jakt efter en lokal att träffa min träningsklienter i (som praktik, innan jag diplomerades som samtalsterapeut). Att fråga min yogafröken kändes självklart, och jag fick möjligheten att hyra behandlingsrummet på kvällstid, några timmar varje vecka. Rummet hyrdes på dagtid av en naprapat.

Och så föll det sig så lägligt att när jag sedan startade mitt egna lilla företag och ville hyra en lokal två dagar i veckan, så hade naprapaten bestämt sig för att hyra en annan lokal.
Och sedan dess, i januari 2010, är yogastället min arbetsplats just två dagar i veckan.

And I love it.
Det är ren kärlek. Stark kärlek.

För det finns inget vackrare ställe. Så fort jag sätter nyckeln i dörren så genomsyras jag av ett stort, stort lugn. Att sedan få låna shalan de där tidiga tisdags- och torsdagsmorgnarna, och få yoga i 1,5 timme innan klienterna kommer det är så fint att jag blir alldeles varm i hjärtat.
Jag yogar, duschar, köper min frukost på Gateau och förbereder sedan mina klientsamtal.
Och när jag inte jobbar eller yogar själv så är jag där på workshops, Mysoremorgnar, kurser och föreläsningar.

Ja. Jag älskar stället. Och kanske kommer jag nu, snart, att vara där ytterligare lite mer. För att bredda mig ännu lite mer och ge mig ut på ny (och ändå gammal och erfaren) mark. Vi får se. Planer smids.

6 kommentarer:

 1. Låter spännande med planer som smids! Och dina dagar där låter underbara, önskar att jag bodde i närheten så jag fick komma på besök! :)

  SvaraRadera
 2. och jag förstår dig. det är nåt speciellt där, jo du såklart :)
  hihihi, men lokalen är oxå fantastisk. Kram!!!

  SvaraRadera
 3. På tal om att smida planer, jag har inte glömt det vi pratade om i Nyköping. Kollegan glömmer hela tiden att kolla upp "gammal fakta". Jag får nog meddela det jag har fått veta. Kramar H.

  SvaraRadera
 4. All is pretty - det hade verkligen varit trevligt om du kom på besök. Men vem vet. De där planerna du vet...Kram, kram

  Fröken blund - helt rätt min vän. Både jag och stället är fantastiska! Kram till dig

  H - ingen fara. Bra planer få ta tid på sig. Dessa planer innehåller dock lite annat, om än på samma tema. Kram

  SvaraRadera
 5. Det låter så fantastiskt underbart! jag önskar att jag också hade ett sådant ställe :)

  Spännande med de nya planerna. Vi kanske får höra mer snart?

  SvaraRadera
 6. Eva - japp, mer kommer ni nog att få höra, det är jag ganska övertygad om. Men inte riktigt än, planerna behöver få mogna ordentligt först.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!