söndag, februari 26, 2012

När veckan närmar sig sitt slut....

...inser jag att söndagen är veckans bästa dag.
 Vi har valt bort den tidiga morgonjumpan som barnen gått på tidigare och sover därför tills vi vaknar av oss själva. Det är vanligtvis vid halv nio.
Någon timme senare äter vi långfrukost utan att stressa. Och sen tar vi dagen som den kommer, utan måsten och krav.
Och så avslutas dagen med en god middag med vin. När barnen har somnat kryper mannen och jag sedan upp i soffan och kollar en film, det är enda kvällen i veckan jag kan göra det utan att somna. Alla andra dagar går jag upp runt fem (förutom lördagar, men då har Signe simskola på förmiddagen så då finns de där måste och kraven där)och lägger mig strax innan 22, så det blir ganska inrutade dagar.

Men söndagar- I like.

 Idag innehöll dagen även förmiddagskaffe i solen på altanen (jag satt och blundade, vände ansiktet mot solen och lutade mig mot husväggen medan Siri trampade runt på sin trehjuling), trevligt 5-årskalas hos Signes dagiskompis och ett två timmar långt yogapass.

 Vilken dag är din bästa och varför?

8 kommentarer:

 1. Om jag inte alls tänker efter så skulle jag direkt säga fredagen, för det är en sådan härlig känsla att veta att ledigheten kommer :) men så när jag läser din beskrivning av söndagen så tänker jag efter lite och funderar om det kanske är söndagen som är bäst ändå? Precis som du skriver så är det oftast en väldigt lugn och skön dag. Men nej, nu har jag bestämt mig, just nu i alla fall, etersom jag är ledig på fredagar så är fredagar bäst :).
  Hoppas ni får en riktigt mysig kväll och ser någon bra film.
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 2. Jag velar lite mellan torsdag och lördag. Torsdag för att det är dagen före veckans sista arbetsdag (enligt Nalle Puhs "Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre"). Lördag (förmiddag) för att all helg då ligger framför mig. Långfrukost med tidning, grapefrukt, te i älsklingsmuggen och sen gå omkring och skrota i morgonrock och med temuggen i högsta hugg i flera timmer.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar fredagar för då slutar jag tidigt & hämtar barnen och när vi kommer hem är vi lediga och har hela helgen framför oss vilket jag gillar!

  SvaraRadera
 4. Kul att höra om just er favvodag och varför. Tack för att ni delar! Namaste!

  SvaraRadera
 5. Måste klura lite på den. Gillade din söndag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju vara så att det inte är veckodagen i sig som gör dagen till en favvodag utan mer det man gör. Kram till dig!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!