torsdag, juni 21, 2012

När det är som allra ljusats

Klockan är 23:22 och det här är min utsikt över sjön strax nedanför vårt sommarhus. Just nu.

Det är något särskilt med sommarsolståndet. Det här magiska ljuset och den långa, långa dagen.
Kanske är det därför jag inte ens känner mig trött, trots att det varit en ganska tröttsam dag.

Eller nu ljuger jag. Det har varit en jävligt tröttsam dag. Ni vet en sån där dag som man egentligen bara vill ska ta slut. En dag då det mesta både känns och går fel.
Mannen har skrattat åt mig och sagt att det är så sällan jag är sur en hel dag i sträck, men just idag har det varit så. Löften har brutits så att barnen har blivit ledsna, storhandlingen var en mardröm, ogräset i trädgården var meterhögt, den nya gräsklipparen trilskades och barnen har gjort tvärtom, hela dagen.

Sedan är midsommar känsligt för mig. Och kommer kanske alltid att vara. När jag var 19 dog min pappa, dagen innan midsommar och efter det förlorade midsommar sin glans. Även om det var länge sedan det hände så är minnet av den där dagen lite extra starkt en dag som denna.

Så jag låter det ha fått vara en skitdag. Jag accepterar det, njuter av den ljusa natten och vet att dagen imorgon blir bättre.

En fin midsommar önskar jag dig. Med ljus och värme. Och vackra minnen!

6 kommentarer:

 1. Åh, så fint att du ändå fick njuta lite där på kvällskvisten. Fin midsommar på dig!

  SvaraRadera
 2. Åh Maria! Tänk så det påverkar oss när döden kommer i närheten av stora helger, som vi alltid firar. Det är som det är extra de där minnena som kan göra ont när man ska fira det ljusa. Skönt att du tog ut din ilska hela dagen, ibland får det väl vara så? Har en god vän som förlorade sin pappa på julafton, efter det har inte jul varit riktigt samma för henne. Inte så konstigt när man tänker på det. Tänker jag. Och skickar mängder av ljus och solsken till dig och önskar dig en underbar midsommar! Stor kram min vän

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika! Och ja, ibland får man vara sur en hel dag. Fast jag tycker inte riktigt om mig själv när jag är på det där humöret. Men när jag lyssnar in vad det egentligen handlar om så förstår jag. Kram kära du!

   Radera
 3. Hoppas att morgondagen blev bättre för dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev den. Väldigt mycket bättre!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!