söndag, september 30, 2012

Signe 5 år och 11 månader, Siri 3 år och 8 månader

Signe - har tappat ytterligare två tänder sedan förra månaden. Den ena när hon åt ett äpple. Den andra när hon ramlade ner från klätterställningen på fritids. Den tanden hittade vi aldrig (trots tappert letande av både kompisar och lärare) men tack vare en ritad karta hittade tandfen till Signes rum ändå.
Nattblöjan är (äntligen!) borta. Den har hängt kvar i många år efter att hon blivit dagtorr. Den har inte behövts men den har varit en trygghet. Men nu är det inga problem. Överhuvudtaget känner jag att det är mycket som fallit på plats sedan hon började sexårs. Hon är mer självklar. Hon tar plats när det behövs och är tyst när hon känner för det. En schysst balans som vi även fick bekräftat när vi var på vårt första utvecklingssamtal i skolan.

Siri -har plötsligt börjat prata bebisspråk och vill vara ännu mera nära än förut. Sover lite oroligt så något är på gång men det verkar inte vara annat än vanlig hederlig utveckling.
Leker mamma-pappa-barn typ dygnet runt. Och gärna lite till.
Dricker fortfarande morgonvälling och sover lunch på dagis (dock mest en powernap men hon behöver det fortfarande)

Båda - har tillbringat helgen i Norrköping hos min syster och kusinen Agnes. Agnes har fyllt 1 år och kusinerna har firat, ätit tårta, lekt i parken (bilden är därifrån), badat tillsammans, sovit tillsammans och skrattat och busat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för just din tanke, den är viktig!