torsdag, oktober 04, 2012

Tar jag på mig för mycket?

Jag jobbar tre dagar i veckan på det stora kontoret. På de dagarna jobbar jag in en 75-procentig tjänst. Det innebär att jag jobbar mellan 6-15:00. En av dessa dagar har jag morgonyoga för de anställda.

De andra två dagarna driver jag Stilla Tankar, som detta år mest fått stå tillbaka för min yogautbildning. Det är mitt egna val och det innebär att jag assisterar två-tre klasser i veckan och sedan har en del helger och kvällar (oftast i anslutning till veckoslut) då jag träffar min klass och mina lärare för fördjupning i filosofi, historia, anatomi, justering och den egna praktiken.

Min egen praktik innebär yoga fem dagar i veckan. Det blir Ibland hela första serien. Ibland tjugo minuters solhälsningar. Och så en hel del workshops.

Och så familjen såklart.
Som just nu får stå tillbaka en hel del. Men det är också något jag valt (och kommit överens med min man om), just nu. I december är min utbildning klar och sedan kommer tiden.
Men just nu - ja, jag tar nog på mig lite för mycket.

11 kommentarer:

 1. Det är svårt detdär. Jag känner att jag befinner mej i ungefär samma "dilemma". Ändå är det väldigt lite jag vill välja bort, ja, kanske jobbet då (=den trygga inkomsten) men det är ju inte så bara. Inte än. Sen tänker jag lite som du, att när utbildningen är klar så blir det lite andra förutsättningar och luckor i kalendern på ett annat sätt. Vi andas och tränar närvaro tills dess, kram på dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast vi är nog lite lika där, du och jag, och många andra som hänger här. Att vi liksom aldrig slutar att vara hungriga. Vi vill lära oss så mycket.
   Men för min del handlar det om att få mitt företag att fungera nu, jag vill jobba och dra in pengar. Mycket pengar helst ;)

   Radera
 2. Skönt att veta att det har ett slut, att det blir lugnare om ett tag, det blir lättare att klara av det då. Jag hoppas att du känner dig piggare nu. Kram Jennifer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag känner mig själv kommer det nog att bli lugnare ett litet tag, men sen kommer hungern igen.
   Men den här gången ska jag sluta plugga och istället lägga all den där hungern på att få mitt företag att blomstra. Det funkar inte att bara bygga på med en massa utbildningar, jag måste jobba också. Kram och tack för tanken

   Radera
 3. Oj vad jag känner igen mig i det där. Jag jobbar för mycket ibland kl 7-20 + allt annat (tre yoga pass blir det nu). Satt i dag och lyssnade på vad läraren sa på min mentala tränare utbildning och plötsligt gick det upp ett ljus för mig man har faktiskt ett val och jag tänker byta jobb. Faktiskt...men först ska jag ta semester (hoppas inte chefen läser här ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, ska du byta jobb? Nu blev jag rejält inspirerad!

   Radera
  2. Jag blir också inspirerad. Men just nu behöver jag varenda korvöre jag kan få in så för mig är läget inte det helt rätta än.
   Men det ska bli spännande att följa dig!

   Radera
 4. Ja du gör nog det, precis som jag gör. Ibland är det svårt att styra allt och se till att balansen finns där hela tiden. Jag tänker att det är lite som en berg- och dalbana, ibland är det mer, ibland mindre. Men vi har ändå verktygen som hjälper oss i yogan och meditationen. Jag måste ändå hålla i mig ibland, just för att viljan till att göra mycket finns där. Och du ser ändå att vid jul är din utbildning klar. RIsken finns att något annat poppar upp som du vill jobba med :) (Om jag ska relatera till mig själv :)) Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, min man brukar säga att jag aldrig kommer att sluta plugga. Och så är det nog.
   Det finns så mycket jag vill göra!
   Den där sorgebearbetningskursen finns där och pockar på, bland annat. Men så tänker jag att jag har hela livet på mig. Och väldigt lite pengar just nu :)
   Kram!

   Radera
 5. Spontant - ja! Men det är ju också inviduellt så egentligen är det hur du mår (och hur det påverkar ditt "normala liv") som avgör om det är för mycket för dig. Jag tror att man kan använda "alkoholmodellen" på sånt här också,om än lite modifierat; Om det tar för stor plats i din vardag, inkräktar på dina sociala relationer och får dig att välja bort sånt som tidigare varit viktigt för dig så bör du se över det. Om du förstår hur jag menar..?

  SvaraRadera
 6. Förstår absolut hur du menar. Och jag svarar både ja och nej på frågan. Men mest nej. :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!