torsdag, november 22, 2012

Att vikariera på yogapass

Världen snurrar och jag med den. I alla fall yogavärlden.

Jag har fått äran att vikariera på flera pass och även om det nog är det svåraste man kan göra så ger det mig schysst erfarenhet och möjlighet att möta människor som jag kanske aldrig skulle ha mött annars. Jag lägger prestationen åt sidan och gör min grej, jag kan ändå aldrig mäta mig med dem ordinarie läraren. Vi kan aldrig någonsin mätas eller jämföras med någon annan. Vi är alla olika och unika.

Så även om någon verkar skeptisk eller sur eller glatt utbrister "ja, vad KUL att du ska hålla passet" så är jag den jag är på yogamattan, i shalan. Varken mer eller mindre. Jag är trygg i det. Trygg i vetskapen om att jag håller även om jag inte skulle vara älskad av alla. Tack yogan för att du lär mig det. Och det är nog också därför jag är så trygg när jag leder yoga, jag blir liksom påmind om det gång på gång. Jag är inte alls lika trygg när jag hoppar in och tar ett möte på jobbet till exempel.

Fotot är från i onsdags, då var jag barnyogafröken igen. Denna gången utan Signe vid min sida men med elva härliga tjejer. Det är liksom enklare med barn, de är spontana och det råder liksom inget tvivel om vad de eller inte vill göra.

I torsdags vikarierade jag på ett hathapass som mest besöks av damer.
Och damer kan vara knepiga. Nu generaliserar jag grovt (men ändå) men de gillar oftast när det är som det alltid har varit. Och det var det ju inte i torsdags. För då var ju jag där. Någon var väldigt skeptisk och någon annan avvaktande. Men de var nöjda och glada när de gick därifrån. Det kändes lite extra gott i hjärtat.

5 kommentarer:

 1. Men va härligt! Barnyoga måste ju vara fantastiskt. Och jag skulle väldigt gärna gå på ett pass med dig. Ja jag vill prova yoga överhuvudtaget men med dig som ledare vore väldigt roligt. Kram

  SvaraRadera
 2. Barnyoga låter ju jättemysigt, jag jobbar på förskola har du någon nät sida där det finns tips hur man kan jobba med yoga och barn? Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria, jag är inte alls så bra på nätsidor, men jag tipsar gärna om www.skolyoga.se och kidsyogafoundation.se, kanske kan de hjälpa dig vidare. YOga i förskolan låter som en utmärkt idé!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!