fredag, november 09, 2012

Signe 6 år, Siri 3 år och 9 månader

Signe - har lärt sig vissla. Har tagit sin första vaccinationsspruta hos skolsköterskan. Börjar knäcka läskoden nu då hon börjar ljuda och skriva bokstäver. Älskar att sitta stilla och skriva och räkna i sina pysselböcker.
Ska ha kalas för kompisarna på lördag. Till det är fem tjejer och tre killar bjudna (varav en är Filip, killen hon fortfarande bestämt hävdar att hon ska gifta sig med).
Väger 18 kilo och är 112 cm lång.
Minns att min ena syster sa att vi, efter hennes första termin i 6-årsverksamheten skulle känna att hon blivit stor. Och så är det. Banne mig.

Har debuterat som yogalärarassistent. I onsdags följde hon med mig när jag vikarierade som yogalärare på barnyogan på Atmajyoti. Då hjälpte hon till att lägga ut mattor, vika filtar och tända ljus. Och sedan var hon med och yogade i 75 minuter. En finfin yogini är hon.

Siri - använder bara nappen när hon sover på natten nu och har lovat att ge bort den till tomten i jul. Klär sig själv varje morgon och vill mer än gärna ha kjol eller klänning. Bästa kompisen heter Tilde.
Älskar skor. Hon kommenterar, berömmer och ser skor överallt (hon stannade upp en hel restaurang i somras när hon högt och ljudligt sa "ååååh vilka fina skor den flickan har". Och på min svägerskas 50-årsfest såg hon bara farmors nya röda högklackade skor och konstaterade glatt att den som var allra, allra finast det var minsann farmor som hade "nya skor")

Bilden är från vårt höstlov (som tillbringades i vår stuga i Hälsningland. Hela familjen var ledig tillsammans nästan hela veckan. Det var en ljuvlig vecka med sovmorgnar och bara vara, inte göra).

2 kommentarer:

  1. Jisses vad stora de börjar bli, dina fina små. Minns inte när jag började följa bloggen men det känns nästan som om jag "sett" dem växa upp. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så fantastiskt att jag har läsare som hängt med så länge. Det gör mig både glad och stolt. Heja Jenny!!

      Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!