måndag, november 18, 2013

Att plötsligt känna lust

 Det var min lediga torsdag. Förra veckan. Jag hade morgonyogat och skulle köpa frukost på Gateau.
Jag stod där, lite trött och yogifierad och sa min beställning lite på rutin, de vet liksom vad jag vill ha vid det här laget.
Under tiden som min valnötsfralla och sojalatte gjordes i ordning såg jag mig omkring inne i butiken.
Samtidigt som jag väntade och såg mig omkring kom förmiddagens leverans av bakverk. Och plötsligt fylldes butiken av saffransdoft.
En stark känsla av jul fullkomligt överrumplade mig. Ni vet nästan sådär starkt som man kunde känna som barn.
Så har jag inte känt på många, många år.
I många, många år har julen istället varit något nödvändigt ont, i alla fall allt praktiskt runt omkring, att vara ledig tillsammans med nära och kära är alltid mysigt. Men nu kände jag plötsligt en längtan efter allt det där praktiska - baka, pynta, köpa små paket, äta saffransbullar.

Det gjorde mig så ofantligt glad. För nu börjar kroppen vakna till allt mer. Det är som att hypertyreosen trubbat av den helt, i så många år. Men nu, sakteliga, känner jag att den är på väg tillbaka. Lusten börjar infinna sig och ingen är gladare än jag.

Så - självklart köpte jag en saffranslängd som vi njutit av hela helgen, hela familjen.

Jul, jul..strålande jul

8 kommentarer:

 1. Så fint! Jag tycker nog att det här med julen går i "cykler", just nu är jag sjukt trött på röda tomtar,pynteri och köphets. Jag köper alltid julklappar till sonen, men inget annat, dock har maten fått spela stor roll samt inbjudna vänner på juldagen. I år...vill bara ha det vitt, ljust, "yogiskt", enkelt. Haha, jag som har ett färgstarkt hem i övrigt :)
  Men dofterna och det som de frambringar av minnen, de kan verkligen göra att man byter riktning och blir lite jul-sugen till slut, men då får det bli något som är lätt. Jag önskar en lugn ledighet utan måsten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jomen så är det nog, att det går i cykler. Och jag gillar inte heller röda tomter, pynteri och köphets, men allt det andra, det som gör julen varm DET gillar jag. Och jag är med på en vit yogisk jul
   Och jag önskar DIG en lugn ledighet utan måsten.
   Vi ses!

   Kram

   Radera
 2. Åh, vad härligt! Känner något liknande som du om julen (måste bli ett inlägg om det) men i år för första gången på många år, känns det mysigt. Skönt för dig att få känna att det blir bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kanske är ngt speciellt med den här julen då, om vi är fler som plötsligt känner lust. Det bådar gott..Kram!

   Radera
 3. Skönt att du är på bättringsvägen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag dippar emellanåt, men över lag mår jag betydligt bättre nu. Kram tillbaka!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!