tisdag, april 18, 2006

Bortskämdhet och ytligheter

Har varit hemma hos familjen hela påsken. På gränsen mellan Hälsingland och Jämtland. Magen har blivit klappad, jag har fått största och bästa sängen i hela huset, blivit ovanligt uppassad och bortskämd. Det finns många fördelar med att vara gravid. Och än så länge inte en enda nackdel. Nu har den sjukliga tröttheten och illamåendet gått över och jag börjar känna av en viss energi.
Jag känner att jag är gravid, det drar och sticker i magen mest hela tiden, men det gör mig mest glad. Allt för att knodden ska växa och må bra.

Jag går snart in i vecka 15. Ska på första läkarbesöket imorgon, har fått det "riktigta" ultraljudet bokat till den 23 maj och börjar nu så sakta ställa in mig på att jag nog, faktiskt, trots allt, ska bli mamma.
De vanliga kläderna börjar sitta tajt och jag ska försöka våga mig in i alla de där butikerna som säljer snygga och trendriktiga mammakläder. Förut har det mest känts skräckinjagande, men nu inser jag att jag behöver lite större byxor.
Annars är jag en omlottklänningstjej just nu. De klänningarna är det bästa som finns. Snygga både på en gravid och en icke-gravid. Och så finns det plats att växa och puta med magen.

Fokuset ändras från vecka till vecka. Det känns skönt att kunna lägga oron åt sidan och lägga energi på en sån ytlig sak som kläder.

Äntligen.

3 kommentarer:

  1. Stort grattis! Måste kännas helt fantastiskt. Jag går in i v 10 i morgon och får vara nervös ett tag till. MEN - vi gjorde ett VUL igår och fick se den lilla krabaten vifta med armarna och hjärtat slog för fullt! Lovely! Läkaren sa att nu är missfallsrisken nere i endast 1% så lite lugnare är jag allt.

    SvaraRadera
  2. Grattis själv! Och självklart ska det här gå bra nu! Jag håller tummar och tår. Och min bebis oxå :)

    SvaraRadera
  3. Håller med om omlottklänningar - det är det finaste plagg jag vet!

    SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!