måndag, april 24, 2006

Det här med barnsnack...

Jag var på tjejmiddag i fredags. Fler än jag som var gravid och en som fått sitt andra barn för knappt ett halvår sedan.

Det blev väldigt mycket barnsnack.

Jag trodde att jag skulle klara det. I vanliga fall är jag allergisk mot att tillbringa större delen av en middag med att diskutera graviditeter, förlossningar, amning och barnuppfostran, men den här gången trodde jag att jag skulle palla det. Jag är ju liksom mitt uppe i det.

Men det blev för mycket. Inte så att det var otrevligt, absolut inte, vi åt god mat och drack juicedrinkar och skattade och pratade om andra saker också. Det handlade nog mest om att jag inte kommit så långt i mina tankar om barn. Det är nästan så att jag ibland glömmer att jag är gravid. Så att börja tänka på förlossning och tiden efter...det känns främmande, ja nästan lite läskigt. Likaså att prata barnvagn, spjälsängsskydd och amningsskupor.

Vad sjutton har jag gett mig in på?

3 kommentarer:

 1. Jag var (är fortfarande) rätt främmande för allt det där snacket. Men du behöver absolut inte vara orolig. Du vet instinktivt vad du och ert barn behöver och när det behövs. Du behöver inte veta allt på förhand. Jag frågar fortfarande mina svägerskor när JAG har funderingar (t ex nu så frågade jag om de tyckte att det var OK att introducera "vanlig säng" redan nu till vår 17-månaders kille eller om det var för tidigt).
  Andra grejer, som amningskupor och sånt är egentligen mest försäljningsmumbojumbo. Vissa grejer är helt OK och väldigt praktiska, andra saker klarar man sig antingen utan eller märker att man saknar. (Amingskupor behövde förresten jag för jag läckte som ett såll på nätterna). AmningsBH har jag aldrig behövt, en mjuk sloggy funkar utmärkt att dra ner. Spjälsäng behöver du inte alls köpa till en början (eller låna) om du inte vill. Börja testa med en korg istället. Bättre att köpa efterhand istället för att stå med alltför mycket saker som inte används. Sen kanske man VILL köpa en del, eftersom det är en del i den mentala förberedelsen - men det är ju en helt annan sak.
  Jag tänkte aldrig på tiden efter födsel med första graviditeten eftersom vi inte fattade vad vi gett oss in på. Det är också okej att göra så. Jag tycker vi är jättebra föräldrar i alla fall :-)

  SvaraRadera
 2. Här är du ju! Lugn, lugn, luuuugn!
  Det ger med sig allt det där med barnprylarna och snacket.

  Förresten har du tänkt på vagn? ;-)
  Själv har jag en Urban Jungle,men ska nu köpa en Urban syskonvahn oxå. Får den köpt i USA och hemfraktad av en kompis.

  En grej till...finns du på Familjeliv.se?

  Jag heter "anro" där...

  SvaraRadera
 3. Vet du! Jag handlade i princip igenting med mitt första barn. Han hade en säng och en bilstol då han kom och gamla fula ärvda kläder eftersom jag inte vågade handla ngt...........jag hade fullt upp med annat. Att vara gravid och lite annat på det personliga planet. Och det enda han/ hon behöver då den kommer är sin mamma och pappa och all den kärlek de har!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!