tisdag, juni 13, 2006

Att tappa tron

Det började inte så bra. Vi skulle vara på barnmorskemottagningen kvart över åtta för vår första föräldragrupp. Vi var där i hyfsat god tid. Bara för att inse att mottagningen flyttat, till andra lokaler, i ett helt annat område. Det hade vi inte fått den allra minsta information om.
När jag försökte ringa och berätta att vi skulle komma för sent eftersom vi var tvungna att ta oss dit kom jag hela tiden till en telefonsvarare som berättade att mottagningen flyttat och skulle öppna igen den 7 juni.
Det var flera dagar sedan.
Så vi åkte till nya stället, hittade en parkering en bit därifrån och sprang in på mottagningen. Där möttes vi av en tuggummituggande receptionist som var ytterst ovillig att se att vi stod i väntrummet. Så jag fick nästan ropa för att göra mig hörd.
Där och då hade jag tappat tron på hela skiten.

Barnmorskan som höll i det hela malde på om saker som jag redan visste. Papporna satt för sig och pratade förväntningar. Vi mammor fick information om amning. Då var jag tvungen att avbryta och säga att jag inte riktigt är redo att prata om amning än. Det känns som om det finns en del saker på vägen innan jag är där.
Sedan var det gemensam fika. Äckligt pulverkaffe och söta kakor. Och innan pausen hade barnmorskan proklamerat hur viktigt det är att äta bra och nyttigt.

På vägen ute vägde jag mig. Jag har inte haft våg hemma sedan vi flyttade och jag vägde mig första gången vid inskrivningen. Då hade jag gått upp knappt två kilo. Nu har jag gått upp fyra kilo till. Så sammanlagt sex kilo. Och det beror inte på kakor.

5 kommentarer:

 1. jag var nästan säker tidigare om att föräldragrupp aldrig kommer att vara någonting för mig, och nu har du övertygat mig =)

  SvaraRadera
 2. hmmm...det där känns igen
  jag var på kurs första graviditeten men jag o min kille kände oss väldigt unga-
  Men det beror ju så mkt på VEM barnmorskan är..
  Fast teoretiskt är jag för föräldrargrupper o gillar idén med att båda kan vara lite mentalt mer förberedda...o få nya kompisar i nejden får barn samtidigt...it is a social thing...

  SvaraRadera
 3. Nä fy vad dåligt! Snacka om antiklimax. Och det där med att papporna ska sitta för sig gör mig upprörd! Jag är lite nervös jag med för att föräldragruppen inte ska motsvara förväntningarna jag ändå har. Men jag ahr hört mycket positivt om MamaMia som jag går på, så jag hoppas det blir bra.
  Och du, jag går in i v 18 idag och har också gått upp 6 kg...

  SvaraRadera
 4. Jag misstänkte att det inte var något för dig. Du verkar vara en "doer" som vill få saker att hända. Det händer inget på föräldragrupper, eller hos barnmorskor som bara ler och lägger huvudet på sne och säger att allt är mysigt... Hoppas nästa session blir bättre för er.

  SvaraRadera
 5. la reina - jag tror att alla föräldragrupper är olika, så ge det en chans. Jag har inte gett upp än, utan tänker gå tillbaka

  morelli - ja, jag håller med. Jag är oxå för föräldragrupper o det här med att kunna förbereda sig mentalt. För min man var det tex viktigt och bra. Så, som sagt, jag ger inte upp. Än.

  jenny - jag gick på MamaMia tidigare och de är väldigt bra. Borde kanske fortsatt där ,men valde en mottagning i närheten av där jag bor.
  Och grattis till 18 v och 6 kilo :)

  erika - japp, du har rätt - jag är en doer :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!