fredag, januari 26, 2007

Jag, förändrad?

Det var när jag var på väg från ännu ett yogapass och min ledare sa "nej, nu ska jag hem och lägga mig i ett varmt bad" som det slog mig.
Vad som förändrats. Sen Signe kom.

Det var tio minusgrader ute, jag hade en kvarts promenad hem och kunde just då inte komma på något mer lockande än ett varmt bad.
Men jag kunde inte bada när jag kom hem. Jag behövde amma Signe.

Tiden. Den är så begränsad.
Och möjligheten att göra det jag vill, när jag vill. Det går inte riktigt.

Men på något underligt vis så funkar det ändå. Det trodde jag inte innan Signe kom. Men jag födde inte bara henne. Jag födde även tålamod, ännu mer ödmjukhet och en insikt om att min tid kommer. Också. Det är lite som flod och ebb. Och det är när det är ebb som jag kan passa på att göra det som jag gjorde innan Signe kom och fortfarande vill göra.

Så jag har inte förändrats. Men förutsättningarna att vara egoistisk är inte lika många. Och det är faktiskt riktigt skönt.

4 kommentarer:

 1. Jag har oxå tänkt en del på det här de senaste dagarna, och det är kanske så att man inte förändras, man förlängs... svårt att förklsra hur jag menar, men man blir så mycket mer. Man blir mamma.
  Tiden är nog den största förändringen i vardagslivet. Och nu som tvillingmamma till tremånadersbebisar och min treåriga son så har jag inte en sekund för mig själv vissa dar. Vissa dar är jag så tom i huvet och trött när kvällen kommer att jag knappt vet vad barnen heter...
  Då saknar jag mig själv. En stund med mig själv.
  Det här blev lite vimsigt, men så är jag nu.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du har full koll på läget och det känns som att rollen som mamma passar dig vännen. Du har ändå andra saker och intressen som du ägnar dig åt och det måste vara bra med en sådan balans. Jag däremot har ingen koll på låget just nu och är bara ledsen och frustrerad. Du får läsa på bloggen min :-). Jag tycker också att du är fin i håret! Det passar dig att vara ljus. Jag själv måste beställa en tid hos frissan för att dölja mina grå igen. Man känner sig så mycket gladare och fräschare efter ett besök hos frissan. Ha´en trevlig och mysig helg! Vi hörs! Kramar!

  SvaraRadera
 3. Jag kunde sakna den där ensam tiden. Men det får man lätt räkna med.Men man blir otroligt flexibel och kan ha många bollar i luften. Och mitt tålamod har vuxit enormt sedan jag fick barn.

  SvaraRadera
 4. hannah - med tre små barn blir ju givetvis tiden ännu mer begränsad. Men jag gillar det där med att man inte förändras, man förlängs. För så är det verkligen!

  Mitt liv precis - Här krävs krafttag hör jag. Håll utkik i brevlådan de närmaste dagarna. Du behöver lite uppiggning :)

  Camilla - Ja, det där med tålamod är ju tur att man får...

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!