fredag, februari 23, 2007

Äckelfaktor hög


Jag har gjort smörgåstårta idag. Med en massa räkor. Citron. Färsk dill. Och avocado. Och nästan, nästan med filuren ovan. För när jag öppnade påsen med frysta räkor så låg den bara där, grå o stor och allmänt äcklig med stort gap och stirrande ögon. Och jag fattade först inte att det var sant. Sen blev jag sådär fånigt löjlig och vägrade ta upp den där den låg i diskhon och började lukta alltmer illa. Det blev Signes moster, som är på besök över helgen, som fick rycka in som räddaren i nöden. Så nu är den förpassad till soptunnan utanför huset. Och så finns den förevigad på bild. För jag tänker kräva ersättning av leverantören. No more räkor därifrån. Blä! Men smörgåstårtan blev hemskt god. Tack och lov.

7 kommentarer:

 1. Åh fyyyyyyyyyyy vad äckligt! Jag dör. Nu förstår jag verkligen varför jag inte äter räkor ;-) Vad är det för nåt? En fisk? Tur att smörgåstårtan blev god i alla fall :-) Kram å trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. hmmm... jag läste nånstans om nån som varit med om samma sak. Det var såklart nån sorts fisk som råkat hamna i påsen. Maila leverantören och fråga (jag köper nästan alltid räkor i lag på burk för jag glömmer alltid att tina ändå *s*)

  SvaraRadera
 3. Samma hände oss häromsistens, men okänslig som jag är åkte den bara rätt i soporna utan vidare diskussion:-) /Anette.

  SvaraRadera
 4. Nej vad äcklig den ser ut! Jag undrar vad det är för slags fisk. Vad har den där att göra? :-) Jag hoppas att ni fick en mysig helg tillsammans och att ni kunde skratta åt inkräktaren senare :-).

  SvaraRadera
 5. Det är tyligen någon slags vobbler, säger de som kan något om fiskar. Och givetvis är den inte farlig och givetvis kan den slinka med räktrålen. Men ändå - äcklig.
  Och jag önskar att jag vore lika okänslig som du, Anette, men jag är lite harig tydligen.
  Tur att Signe sov så att hon slapp se den sidan hos mig :)

  SvaraRadera
 6. Kan vi inte få receptet på smörgåstårtan? Den lät jättegod!/Anette.

  SvaraRadera
 7. Jag har liksom inget recept utan slänger ihop lite som jag tycker är gott. Fast jag har ju varit kallskänka en gång i tiden så jag har väl snott lite idéer därifrån :)

  Botten:
  Fullkornslandgångsbröd
  bredbar leverpastej
  bostongurka
  mimosasallad

  Jag brukar lägga tre fullkornsskivor bredvid varandra. De får leverapastej bredda på sig.
  Sedan lägger jag tre brödskivor på dem. Där lägger jag bostongurka och mimosasallad.
  Sedan ytterligare tre brödskivor på det.
  Detta gör jag 1-2 dagar innan tårtan ska ätas, så att botten blir saftig och god

  Garnering:
  Majonnäs
  Ägg
  Skinka
  Räkor
  Avocado
  Tomat
  Gurka
  Citron
  Färsk dill

  Bred majonnäs på översta lagret av bröd. Sedan skivade ägg, skinka, räkor, avocado, tomat, gurka, citron och färsk dill i en härlig och lite snygg garnering

  Voila!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!