torsdag, mars 01, 2007

Monkey-moves

Signe hittar nya rörelser varje dag. Favoriten just nu är att slå ut med båda armarna och sedan banka dem mot magen. Och samtidigt låta Ugh ugh ugh.

I övrigt funderar jag på hur man bäst aktiverar en fyramånadersbebis. Jag vet att hon fortfarande klarar sig bra med mig och mannen och inte behöver en massa yttre stimulans. Men ändå - leksaker? Böcker? Lekar? Ramsor?

Förslag, råd, tips, idéer och fantasier mottages tacksamt.

Och huvudvärken har gått över. Tack och lov.

7 kommentarer:

 1. En färgglad gubbe som aldrig ramlar hur man än smäller till den är bra att ha på filten på golvet när Signe ligger där. Gärna med ett litet milt pling i också. Heter tydligen "balansfigur", Typ en sån här: http://www11.br-leksaker.se/Store?SuccTPL=BRG2_st06bTPL&area=BRFT&menu=&submenu=BABYLEGE&GroupId=BABYLEGE&PageNo=1&ProductId=608464
  Och sk baby-gym är inte heller att förakta.

  SvaraRadera
 2. Strumpor i olika färger på fötterna och händerna på Signe. Mycket förvånande för våra bebbar.
  Billigt också...

  Vi introducerade gåstolen strax innan fyra månader på båda barnen. Vips på en vecka så åkte de runt i hela huset. Var hack i häl på mamma och pappa, drog ner handdukar från diskmaskinshandtaget, kollade framför allt in innehållet i diskmaskinen...

  Sätt henne i barnstol vid en utdragbar besticklåda. Om man bortser från allt man själv får plocka upp så är det underhållande för henne att pilla med. Kudde bakom ryggen brukar räcka.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om det är så i er kommun, men här får man en bok av bibblan. Sånger ramsor sagor. Oden älskade då man sjöng för honom.
  Sedan började vi på Öppna förskolan då han var 4 månader. Bara ligga och speja på andra barn var toppen. sitta i matstolen och spana och lära gå stolen e ju toppen:) Sedan vet jag att hon diggar sitt babygym, det är alltid bra. Men jag sjöng mycket, mycket, mycket:)

  SvaraRadera
 4. Har ni varit på öppna förskolan? Hos oss avslutas varje dag med en sångstund och man lär sig rörelser/danser till också. Isak tycker att det är jätteroligt att vara med alla andra barnen och sen när vi gör samma sånger med rörelser hemma så känner han liksom igen sig och skrattar jättemycket då också.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att barnen aldrig kan vara för små för att lyssna på sånger och ramsor. Har du någon barn cd-skiva? Om inte kan jag bränna en och skicka, om du vill...? Bara att hojta! Trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. Anonym - Balansfigur låter som en utmärkt idé. Den kommer att inhandlas vid nästa shoppingtur. Tack!

  Kaffeflickan - Just det, färgglada strumpor är en idé. Perfekt!
  Och gåstol blir det också, men inte riktigt än, känns som om Signe behöver bli mer stabil i nacke och rygg först

  Camilla - japp, här får man också bok. SOM JAG ÄNNU INTE HÄMTAT! Fatta vilken latmask jag är, och så klagar jag på att jag inte har några ramsor eller sånger att sjunga... :)
  Babycaféet som vi går på är som öppna förskolan, med lite sångstund och aktiviteter
  Och japp, babygymmet diggar hon, i alla fall en liten stund

  Lisa - yes, se ovan

  Minna - världens gulligaste Minna. Du är alltid så omtänksam. Men jag tänkte skicka efter Vita barnkammarboken och då kommer det med en cd-skiva med sånger. Eller vad har du för tips?

  SvaraRadera
 7. Sång och ramsa med era trygga röster. Rörelser som hör ihop med det. Barn cd-skiva är inte tokigt alls!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!