onsdag, april 11, 2007

SigneNamn: Signe Elise

Ålder: Fem och en halv månad

Vikt: 6500 gram

Längd: 64,5 cm

Familj: Mamma, pappa och norsk skogkatt. Mormor och bonusmorfar. Farmor och farfar. 6 kusiner (varav en som gudfar) Två farbröder. En morbror. Två mostrar (varav en som gudmor)

Kompisar: Edvin, Elsa, Livia, Ebba, Linus och Engla

Sover: Mellan 20-06 (oftast utan mat, men med en eller två omnattningar) och en förmiddagslur (oftast under promenad i vagnen) och en eftermiddagslur (oftast på balkongen)

Äter: Mamma bröstmjölk till frukost och förmiddagsmål. Veggolunch (hittills: blomkål, morot, potatis, palsternacka, gröna ärtor, avocado, majs). Mild havregröt med fruktpuré till mellis. Mammas mjölk och ersättningsmjölk till kvällsmål.

Läser: Max-böckerna och Nalle Puh

Lyssnar på: Mammas sånger och ramsor. Och Svenska Favoriter, på radio

Gillar: Familjegos i sängen, busa med spegelbilden, ligga under babygymmet, promenera (i vagn eller bärsele), sova på balkongen, sjunga, hänga med mamma på fik, upptäcka världen med fingrar och mun.

Ogillar: Plötsliga höga ljud, och när maten är slut, och när mamma torkar munnen efter maten.

Nattnings-rutin: Vi äter. Byter till pyjamas. Läser saga. Säger godnatt till lampan i fönstret (som vi släcker). Sjunger Trollmors vaggvisa. Och vips - Signe sover.


9 kommentarer:

 1. Hej, kikar tillbaka. Åh vad mysigt det låter! Minns det knappt fast att det verkligen var igår hos oss. Njuuuut! Sen blir det inte det minsta mindre roligt men annorlunda. Fast det är väl det som är charmen med att vara tillsammans med barn - man är så mycket i nutid att till och med några månader tillbaka känns avlägset.

  SvaraRadera
 2. Sötnosen!! Låter som ett härligt liv :-)

  SvaraRadera
 3. Fina namn hon har damen :) (Min farmor hette Signe och hennes mor Elise.)

  SvaraRadera
 4. att bli mamma - jag vet, hatten är sjukt söt (Signis fick den av sin gudmor) och Signis likaså

  Kajsa - ja, livet med barn är annorlunda, men fasiken vad man lär sig mycket om sig själv. Och jag tänkte på just det där att man lever så mycket i nuet att till och med några månader tillbaka känns avlägset när jag var på bvc häromdagen och såg alla dessa nyfödda bebisar. Jisses vad länge sen det var, och ändå inte

  Jenny - jorå, jag klagar inte. Och inte Signis heller :)

  Linda - kul sammanträffande. Bra farmor du måste haft :)

  SvaraRadera
 5. Härligt att läsa om Signe! Och vilken gullig bild. Fantastiskt barn och finfin hatt! Var är den köpt månne? Livia vill också ha! :-)

  (Blev så inspirerad av att läsa om er nattningsrutin att jag genast började sjunga Trollmor för Livia ... Men det funkar inte på henne - hon kiknar av skratt istället för att somna. Är det min sångröst, kanske? Idol-juryn kan slänga sig i väggen.)

  SvaraRadera
 6. superquinnan - ja, Signis är nog världens sötaste bebis tror jag :)

  SvaraRadera
 7. Min stora lilla värld - hatten är köpt på HM.
  Och jag tror bara att din dotter är en ovanligt glad tjej, inte att din sångröst är konstig :))

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!