tisdag, maj 22, 2007

Att spana på. Att bli spanad på

Jag tar många promenader med Signe. Långa promenader. Korta promenader. Stadspromenader. Förortspromenader. Skogspromenader. Väl förberedda promenader och spontanpromenader. Promenader i regn och solsken. Ensamma promenader. Promenader med andra.
Oavsett promenad är en sak sig lik. Nämligen att andra mammor spanar in varandra. Man möts, ler lite i något underligt samförstånd, spanar in varandras vagnar (sådär lite diskret) och även varandra (ännu mer i smyg). Sedan går man förbi varandra och fortsätter sin promenad. Men promenaden blir sig inte riktigt lik efter det där mötet. För man (=jag) får ofta en massa tankar om vilken vagn som egentligen är bäst, att det kanske är dags att byta åkpåsen mot någon enklare filt nu (och den röd/rosa filten som tjejen med Urban Jungle-vagnen hade var ju snygg), att Signe nog behöver en piffare solhatt.
Och så vidare. Och så vidare.
Det handlar om att spana. Och att bli spanad på.

Och jag diggar det.

8 kommentarer:

 1. Helt sant! Det spanas och glanas från mitt håll. Fast jag har aldrig tänkt på att någon spanar tillbaka ... Måste nog vårfräscha upp vagnen med en tvätt! :-)

  SvaraRadera
 2. Hmm... Jag vet. Så är det absolut. Men jag vet inte om jag diggar det. Jag är kluven. Materiella ting - så underbara och så ytliga. Så glädjespridande och så ångestskapande.
  Jag vill nog vara den där lite bohemiga som inte bryr sig om vad andra har och tycker. Och så vidare. Men så slinker det allt som oftast in såna där ytliga glädjeting. Ibland mkt dyra... Men man kanske kan vara lite av varje. Jo, det kan man.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilket roligt inlägg! Kan tänka mig att det stämmer.. men det var så himla rätt skrivet..

  kram!

  SvaraRadera
 4. Hihi, huvudet på spiken! Tycker det är skitskoj att kolla in vad andra har för vagnar :)

  SvaraRadera
 5. Jag kollar också vagnar.
  Jag suktar efter en Urban syskonvagn och tittar avundsjukt på de som har den.
  Är dock mkt. nöjd med Alice vagn, en Singel svart Urban. Jätte fint med vit Lexingtonfilt...hahahah ;-)
  Materialtist - javisst!

  SvaraRadera
 6. min stora lilla värld - klart som tusan att andra spanar på dig, du är ju värsta fräscha mamman ju, och har en jättefin vagn!

  yogamamman - vi har alla delar inom oss. Jag kan vara så djup, så djup, men samtidigt, dagen efter, falla in i värsta ytligheten. Och jag tror att det är viktigt att vi bejakar alla dessa delar, om vi försöker bortse från någon del för att vi egentligen inte gillar den så tror jag att vi inte blir hela.

  Paulin - hej, kul att du gillade inlägget!

  Minna - jag vet, visst är det skoj

  Fröken kaos - o jag suktar efter Urban Jungle. Vi skulle ha valt en sådan. Vi har Kronan nu och den är i och för sig bra. Och Urban är framåtvänd och den gillar jag inte riktigt, vill se min lilla tös ännu ett tag. Tids nog vill hon hellre se på annat i världen men just nu tror jag att det är viktigt med ögonkontakt. Så Kronan är bäst....eller....åh...jag vet inte..jo, ögonkontakt!

  SvaraRadera
 7. Du har ju så rätt! Så klart. Du är så klok. Precis så där nånting skulle nog min terapeut sagt...

  SvaraRadera
 8. yogamamman - gud vad bra, då kanske jag kan bli en bra terapeut då :)))

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!