onsdag, maj 02, 2007

En dag kvar då...

Okej.
Sista dagen på mitt trettiofjärde år.
Klockan är strax över åtta och jag har redan hunnit yoga, meditera, amma, äta frukost med mannen, vika tvätt, betala en räkning och skriva inköpslista till helgens mingel.
Innan jag fick barn förundrades jag över hur de som hade barn hann med så mycket.
Nu är jag likadan. Men jag har ingen aning om hur jag gör.
Och det är inte så att jag varit vaken hela natten, jag gick upp vid halv sex. Signe sov ytterligare en timme. Hon har börjat göra det nu, sova hela nätterna. Vi lägger henne strax innan åtta på kvällen och sedan sover hon mellan 10-11 timmar, utan att vakna.

Signes mormor kommer i eftermiddag och stannar sedan knappt en vecka hos oss. Hon börjar med att vara barnvakt medan mannen och jag går på Oscarsteaten. Och äter middag på Stockholm Fisk. Med resten av hans familj.

4 kommentarer:

 1. Aj då. Jag får ingenting gjort på dagarna.

  Är det där att man får mycket gjort något som kommer med bebisens ålder, eller är jag bara ett hopplöst fall? ;-)

  SvaraRadera
 2. Men du har ju alltid varit sådan att du fått en massa gjort och varit galet effektiv, så mig förvånar det föga att du fortsätter att hålla samma stil efter att du fått barn. Du är beundransvärd, jag kommer aldrig att bli så effektiv.

  SvaraRadera
 3. Grattis till Signes sovande! Och visst blir man effektiv när man har barn. Jag blev till och med mer effektiv med två, hur det nu är möjligt. Fast egentligen handlade det nog om att jag inte landade i omställningen förrän lillebror kom. Jag tillhör alltså inte skaran som säger "Ett barn är inget barn" - jag tycker allt blev snäppet roligare med två små. Och jag tycker även att det vore sorgligt att inte få uppleva en till förlossning. Knäpp? Glömsk? Idiotpositiv? Självplågare?

  SvaraRadera
 4. kattmamman - tror att det kommer med bebisens ålder, så var det i alla fall med Signe. Men sen handlar det väl en massa om hur man är själv och vad man har för bebis. Och jag önskar nog att jag var lite mer lat ibland. Hopplöst fall är du definitivt inte, njut av att bara vara istället :=

  Att bli mamma - beundransvärd vet jag inte om det är det rätta ordet, men du har ju en poäng där, att jag alltid varit effektiv (fast galet effektiv vet jag inte :)

  Karin - ja, det är så SKÖNT att Signis sover hela nätter, både för henne och för mannen och mig.
  Har fler exempel på mammor som tyckte att det blev ännu roligare med två barn. Jag hoppas att även jag blir så, OM vi får ett barn till. Och att du längtar efter ännu en förlossning, det förstår jag precis, det är ju så HÄFTIGT att föda och få barn!!!!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!