torsdag, maj 17, 2007

Hjärnan mår bra av stilla fokus

Ja, ni vet det ju redan. I alla fall att jag tror på det.
Men efter en sån här artikel känns det ännu lite bättre.
Och mitt mål inför framtiden känns klockrent.

Mer stillhet åt folket!

I övrigt har jag ägnat dagen åt promenad med mannen och Signe. Och i eftermiddags drog jag in till Kungsholmen och hälsade på min älskade C. Satt i hennes nya lya, högst upp i ett gårdshus, åt gudomlig pasta och drack ett glas rödvin.
Sedan avslutade vi med en sväng förbi mitt gamla yogaställe (som jag för övrigt kommer att börja träna på till hösten eftersom de har schysstare helgtider än mitt nuvarande) och en stor latte på hennes stamhak.

Nu är det bara jag och mannen i ytterligare tre exklusiva dagar. Och vi tillbringar dem hemma, inte i skärgården. Det känns nästan lyxigt. Att bara vara.

8 kommentarer:

 1. Alltid lika inspirerande att läsa det du skriver! Hann (hmmm...) inte läsa den där artikeln igår, men den ligger färdiguppvikt på mitt nattduksbord och jag ska vila i den med min förmiddagslatte nu. Leve Jon Kabat-Zinn! Och leve våra visioner om mer stillhet till människorna! En stor folkhälsofråga, ju.
  För övrigt pushar du mig - tack! - att ta tag i yogan som jag försakat alltför mycket senaste tiden. Så dumt. För det påverkar ju allt. Hädanefter ska varje morgon börja i ottan. Och med solhälsningar.

  SvaraRadera
 2. Yogamamman - Blir alltid lika glad när jag inspirerar (det är ju lite av grejen med att ha en blogg även om den till största delen är ganska självisk)
  Och bra att jag pushar dig med yogan, för jag håller med, den påverkar ju allt.
  Lycka till med artikelläsande och solhälsningar i tidig morgonstund :)

  SvaraRadera
 3. Lätt (och skönt) öm efter sen ashtanga i vardagsrummet igår, barnen sov sött i sängarna och mannen på soffan ... och jag somnade på mattan under avslappningen ... Och för tredje dagen har det blivit solhälsningar i ottan.
  Nu så!
  Och så kollar jag runt efter en yogaresa. Är så sugen. Största hindret är barnlängtan ... Klarar man en hel vecka? Tills det blir av njuter jag då och då - lycklig - av det här bildspelet (ligger till höger om texten):
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=630291

  SvaraRadera
 4. yogamamman - åh vad sköööööööööönt det låter. Och vilken disciplin med solhälsningar i ottan (det är ju ett alldeles fantastiskt sätt att vakna på).
  Ja, yogaresa är jag grymt sugen på också. Och den på Kreta låter så ljuvlig, läste artikeln när den kom för ett tag sen men har inte sett bildspelet tidigare - nu blev längtan ännu större.
  Om Shanti har en resa till Indien i höst, i två veckor. Det skulle vara lyxigt, men det funkar inte. Jag varken kan eller vill lämna Signis så länge.
  Och en vecka är också lång tid.

  Önskar ibland att även du bloggade, är övertygad om att jag skulle hänga där hela tiden för att få inspiration om allt mellan himmel och jord.

  SvaraRadera
 5. Fyra dagar på Österlen vore perfekt, men den resan funkar inte (är i augusti), då jobbar jag med en så himla rolig sak.

  Tanken har slagit mig. Om att blogga, alltså. Men det är nåt med det här att lämna ut sig själv som jag alltid haft svårt för. Likadant med dagboksskrivande. Nån slags rädsla. Samtidigt finns ett stort, stort behov av att skriva av sig, och att få den här gemenskapen, inspirera och inspireras. Så kanske... Och det går ju att vara anonym. :) Men sen det här med tiden ... är rädd att jag skulle hänga på bloggen alldeles för ofta, sugas in i den, och inte helt hinna med det andra som är måsten: trädgården, stillheten, promenaderna.

  SvaraRadera
 6. yogamamman - spännande att jobba med en "himla rolig sak" - det gör mig såklart superdupernyfiken :)

  Och jag förstår dig helt, att du inte vill lämna ut dig, men du kan ju som sagt vara anonym. Men tiden är ju alltid knapp, särskilt som småbarnsförälder.
  Men - du har alltid en trogen läsare i mig :)

  SvaraRadera
 7. Det var väldigt fint sagt, jag ska fundera på saken. Bloggen skulle hur som helst handla välllllldans mycket om medveten närvaro. Om hur vi formar världen med våra tankar. Och en del om barn.

  Jo, det är en himla rolig sak att få jobba med en snygg månadstidning med välskrivna, berikande texter. Det ska jag göra i sommar. Forma den alltså. Ska bli kul.

  SvaraRadera
 8. Jag vill definitivt läsa den bloggen - medveten närvaro, att forma världen med tankar och barn upptar ju en väldans massa av min tid. Spännande!
  Och den där månadstidningen låter lika spännande den. Jag får helt enkelt försöka lista ut vilken det är... :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!