onsdag, maj 09, 2007

Magiska ögonblick

De finns där som guldkorn i vardagen. De där magiska ögonblicken. Ett slags flow. Ögonblickslycka. Ett tillfälle där allting stannar upp, blir självklart och på något sätt förstoras.
Att sova med Signe är ett sådant magiskt ögonblick. De här stunderna då vi lägger oss tillsammans på sängen, mitt på dagen, under en filt och bara är nära.
Jag vaknar ofta tidigare än henne. Och så ligger hon där, bredvid mig, med armarna över huvudet och ansiktet tryggt mot mig. Stilla andetag. Ett svagt susande. Värme.
Det är då jag slungas tillbaka till den där första magiska natten med henne, den på BB, då jag inte kunde sova utan bara låg och tittade på henne för att försöka förstå att hon faktiskt var min.
Jag försöker förstå det även nu och översköljs av en kärlek som inte går att beskriva med ord. Den är inte lik något annat jag upplevt. Den är gåtfull. Och alldeles, alldeles magisk.

8 kommentarer:

 1. Åh. Rörande. Jag längtar efter att få uppleva samma sak, snart snart.

  SvaraRadera
 2. Du är fantastiskt bra på att vara i nuet - det skulle Jon Kabat Zinn också tycka!

  SvaraRadera
 3. Vad fint det låter! Jag väntar med spänning nu på det som komma ska. Tänk att man har ett nytt liv som växer i ens mage. Det är magi. Jag kommer nog inte förstå att det ska komma en bebis förrän den är ute. Jag hoppas att det kommer gå bra. Hoppas att du hade ett trevligt födelsedagsfirande!

  SvaraRadera
 4. Jag det du beskriver är det mest fantastiska som finns. Helt otroligt och magiskt. Med nr. 2 har jag fler sådana moments för att jag har lärt mig att ta vara på dom. Med nr. 1 var jag så stressad helatiden. Nu kan jag låta disken etc. stå en hel dag och bara ligga i sängen och gosa och lukta på min lalla prinsessa. Det är bäst att passa på så länge JAG bestämmer, med 2,5 åringen får man muta till sig en kram och det är bara när han är sjuk som han vill sitta lääääääänge och gosa i soffan annars har han inte tid för mamma.
  Jag är NÄSTAN sugen på en 3:a bara för att få uppleva ett barns födelse igen och se barnet växa och utvecklas. Det är bäst! Ha det! F. Kaos

  SvaraRadera
 5. det är fantastiskt att titta på dem när de sover (även om man är vettskrämd för att de skall vakna).

  jag gillar den första morgonpigga timmen också, väldigt lustig stund

  SvaraRadera
 6. Att bli mamma - ja, snart får du uppleva det här magiska. Det är....helt underbart

  Yogamamman - haha, ja Jon Kabat Zinn kanske skulle tycka att jag är bra på att vara i nuet, men jag vet inte om jag själv tycker det, känns som om jag får kämpa en hel del, mot stress och annat..

  Mitt liv precis som på film - vet du, jag har nog inte fattat det än, att Signe är min

  Fröken Kaos - härligt att du njuter av din prinsessa. Känner igen det där med stressen, det är den jag kämpar emot nästan varje dag. Men nu får disken stå!
  Och jag förstår att du kan längta efter en trea, det är ju som sagt ngt magiskt med att föda barn och se dem växa upp.

  Alvas pappa - ja, jag kan ligga där och titta pÅ Signe och vara hur kissnödig som helst, men jag vågar inte röra mig, av rädsla för att väcka henne och förstöra den där magiska känslan.
  Och den tidiga morgontimmen är guld värd, ta vara på den, och på Alva :)

  SvaraRadera
 7. Tår i ögat! Så där är det - bättre kan livet inte vara!

  SvaraRadera
 8. Kajsa - jag vet, det är så ljuvligt!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!