måndag, maj 07, 2007

Min mamma

För drygt ett år sedan klarade jag max tre dagar med min mamma. Sedan föll vi in i den här klassiska mor--dotter-relationen. Hon förklarade hur saker och ting låg till. Jag protesterade och gjorde på mitt alldeles egna sätt. Och kände mig som skit.

Imorse åkte hon hem, efter fem dagar hos oss.
Då grät vi båda två. För jag ville att hon skulle stanna minst fem dagar till.

Hon förklarar fortfarande hur saker och ting ligger till. Jag protesterar fortfarande och gör på mitt alldeles egna sätt. Men jag känner mig inte som skit. För jag vet att vi är olika. Och att det är helt okej. Vi gör så gott vi kan, på vårt egna sätt.

Nu är även jag mamma. Och hon mormor. Helt nya roller. Helt nya förhållningssätt. Helt nya känslor. Och fantastiskt mycket mer kärlek.

9 kommentarer:

 1. Fint! Vad bra att er relation förbättrats så mycket.

  Jag är övertygad om att det kommer att funka jättebra i min relation till mamma också. Hon kommer säkert att ha en massa åsikter om saker och ting, men det kommer jag nog inte att ha några större problem med eftersom jag kommer att kunna dra nytta av hennes yrkeskompetens. Och så har man ju valet att bara ta till sig det man själv väljer att göra.

  (Fast tio dagar i samma lägenhet kommer vi nog aldrig att längta efter, varken jag eller mamma. Nära på det sättet är inte riktigt vår grej.)

  Vill höra om festen också!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att ni fått en så bra relation.

  SvaraRadera
 3. Att bli mamma - jag tror definitivt att det kommer att funka bra med din mamma när din bebis kommit. Och lyxigt att ha tllgång till hennes yrkeskunskap. Guld värt.
  Festuppdatering är på gång.

  Södertälje - ja, den har inte alltid varit så strålande så det känns fantastiskt bra.

  SvaraRadera
 4. jeg haaper paa en bedre relasjon med min mor. Det finnes en vilje hos oss begge to, men jeg orker ikke aa bygge opp en relasjon med henne naa. Hun var saa fjern og kald under hele min oppvekst at jeg ikke har styrke til aa komme over det ennaa. Jeg er veldig glad for din skyld, for din mors skyld og vesle Signes skyld. hilsen meg (8+0 i dag!)

  SvaraRadera
 5. Min norska vän - Jag hoppas också att du får en bättre relation med din mamma. Men det är svårt det där. Vi har alla våra spöken.Tror också att jag jobbat undan mycket av det där mörka som låg mellan mig och min mamma under min terapi och genom skolan. Jag har utvecklats själv och insett att hon aldrig kommer att ändra på sig, såvida hon inte vill ändra på sig själv.
  Vad härligt att höra att bebisen är kvar!

  SvaraRadera
 6. Grattis till en bättre reation till din mamma. Den känns ju så viktig! Min relation till min mor har också blivit bättre sedan jag fick barn - men tio dagar i samma lägenhet ska vi nog undvika, ha ha ha! :-D

  SvaraRadera
 7. Kajsa - haha, ja kanske är tio dagar i en lägenhet för mycket även för mig och min mamma.
  Sen tror jag överlag att relationen blir starkare när man får barn, kanske för att man får ett annat fokus. Skönt att du också har en bättre relation med din mamma.

  SvaraRadera
 8. Visst är det fantastiskt det där...mamma-dotter relationen...

  SvaraRadera
 9. Fröken kaos - ja, det är något speciellt med det där, och något som sitter kvar resten av livet. Och självklart funderar jag en del på hur min och Signes relation kommer att bli

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!