måndag, maj 28, 2007

Veckan som gick

Måndagen den tjugoförsta maj
Powerwalkar in till stan. Är inom Västermalsmgallerian och shoppar kläder till Signis på Polarn&Pyret. Shoppar även skor till henne på en butik längre ner på St Eriksgatan. Går förbi min gamla lägenhet i Atlas-området och får ett sting av längtan i bröstet, det var något speciellt med den.
Är inom Babyland och köper en resesäng till Signis. Och så möter jag upp med vännen M på finfina kontoret på Norrtullsgatan, äter luch, pratar Huma Nova med en av hennes kollegor, matar Signis, dricker latte, skrattar och har det rätt schysst. Hade tänkt att promenera även hem, men det har börjat dugga ute och vi tar tunnebanan.
Sover i två timmar på soffan på eftermiddagen, med Signis.
Ser säsongens sista Anna Pihl, fan vad jag tycker att den serien är bra.
Kör Yoga Nidra på kvällen.

Tisdagen den tjugoandra maj
Vi har besök av Elsa och hennes mamma. Går lång, lång promenad, köper med sallad från Ålsten och äter och fikar hemma hos mig. Och pratar. Det är något visst med att träffa mammor i ens egen ålder med jämngamla barn.
Är i Gamla Stan på eftermiddagen, en och en halv timmes terapisession. Pratar en massa om min oförmåga att ta kritik. Mycket intressant.
Ser Desperate Housewifes.
Kör Yoga Nidra på kvällen.

Onsdagen den tjugotredje maj
Signes farmor är på besök. Vi går promenad och sedan följer hon med oss hem och ger Signe lunch.
Skriver dagbok och mediterar på kvällen. Signe och mannen sover och jag får en timmes total lyxtid för mig själv.

Torsdagen den tjugofjärde maj
Vi har gasinspektion i fastigheten och jag agerar dörröppnare åt grannar som inte är hemma.
På eftermiddagen träffar vi Edvin och hans mamma. Går lång, lång promenad och fikar sedan i solen på balkongen hemma hos mig. Och blir kvar i soffan i vardagsrummet i flera timmar efteråt. Vi kan liksom inte sluta prata.
På kvällen är mannen iväg på kundaktivtet med jobbet och jag får lyxig egentid med yoga, varmt bad och gott te.

Fredagen den tjugofemte maj
Jag och Signis åker till Solna Centrum och möter upp med två av mina kollegor, S och G. Vi lunchar och fikar och de snusar på Signis och säger sedan att de saknar mig, som fan, att jag var tusen gånger bättre ledare än den de har nu. Och så får jag fina kläder till Signis. Just då kände jag en liten längtan tillbaka till jobblivet, men känslan försvann snabbt.
Signis och jag shoppar födelsedagspresent till mannen (han fyller imorgon) och jag fyndar på Gina Tricot.

Lördagen den tjugosjätte maj
Vi åker till Linköping. Stannar till hos Signis äldsta moster, i Norrköping. Hon och hennes kille bjuder på bulgursallad och rabarberpaj.
Åker vidare till Linköping. Träffar Oskar och Filips föräldrar och blir bjuden på kaffe och ananaspaj med färsk frukt.
Sedan vidare till Signis yngsta moster. Hon och hennes kille bjuder på middag. Signis somnar, i sin resesäng, i mosters killes lägenhet. Sedan väcker vi upp henne för färd mot mosters lägenhet där vi ska sova under natten. Signis gråter lite och somnar sedan om. Och sover hela natten.

Söndagen den tjugosjunde maj
Jag får mors-dags-present. Vi fikar med yngsta mostern på Åbacka café, sitter i deras trädgård, med gräs under fötterna och njuter av sommaren.
Shoppar två par skor på Vagabond och fyndar ytterligare lite kläder på Gina Tricot.
Sen blir det lunch på uteservering innan vi åker vidare till de två kyrkogårdar där min pappa, farmor&farfar, mormor&morfar ligger begravda.
Hälsar på Mitt liv precis som på film, och hennes kille. Klappar magen och minns den där alldeles speciella känslan inför en stundande förlossning.
Är hemma i Stockholm igen vid halv nio. Signe får välling och somnar bums i sängen.

3 kommentarer:

 1. det är så kul att läsa om dina dagar tycker jag! /Mia

  SvaraRadera
 2. Hej hej! Jag tycker jättemycket om din blogg. Det är så roligt att läsa om vad du och Signe gör om dagarna.
  (Mitt liv - precis som på film är fellänkad. När jag klickar på den så kommer jag till Min stora lilla värld) Kram!

  SvaraRadera
 3. Mia - kul att du tycker det :)

  Mina tankar om allt och ingenting -kul att du gillar min blogg, jag brukar hänga på din också,men är osäker på om jag lämnat någon kommentar. Och tack för uppmärksamheten gällande länken, det är fixat nu :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!