torsdag, maj 31, 2007

Våga visa

"Genom att ta hand om sig själv och försöka leva det liv man mår bäst av hjälper vi våra barn. Känner du dig stolt över ditt liv och är nöjd med den du är får du ett barn med stark självkänsla på köpet."

Jag gillar Jana Söderberg. Inte nog med att hon har den utbildning jag själv går, hon är klok också. Och jag vill vara klok. Inte bara som mamma, utan som människa.

Och i att vara klok ingår att bli förbannad. Och visa känslor. Och vara allt annat än perfekt. För så ser livet ut. Jag kan inte skydda Signe från det. Jag vill inte skydda Signe från det. Så mannen och jag bråkar och tjafsar, blir osams och gormar. Det händer inte ofta, men när det händer ber vi alltid om förlåtelse efteråt, och går vidare.
Och vi skrattar och gråter och fnissar och busar.

För alla känslor är okej.

5 kommentarer:

 1. Det låter så toppen. Tjafsa på! Jag jobbar stenhårt med att visa barnen att alla känslor är ok. Det fick inte jag lära mig, tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Så otroligt sant det Jana säger! Jag håller med om att man ska visa alla känslor, det är ju en del av hur livet ser ut - ibland är man glad, ibland ledsen, ibland arg. Viktigast är att man visar att man kan bli sams sen och att man kan säga förlåt och reda upp saker. Däremot är jag inte för att verkligen SKRIKA inför barnen, men att visa att man kan diskutera livligt, bli arg, besviken osv och inte alltid ha samma åsikter är viktigt. Skönt att höra att ni också bråkar ibland (apropå det jag skrev i en kommentar förut) :-) Hälsningar från virrpannan ;-)

  SvaraRadera
 3. att leva ett liv (jag vill hellre kalla dig yogamamman, men du kanske föredrar att leva ett liv nu) - Jag fick dessvärre inte heller lära mig att alla känslor var ok, kanske är det därför jag är så noga med att Signis ska få lära sig det. Utan att gå till överdrift såklart

  Jenny - nej, skrika inför barnen är inte heller min grej, där går absolut gränsen. Och yes box, vi bråkar en hel del här ska du veta. Eller bråkar är fel ord, vi tjafsar. Men det blir nog lätt så med den delvis helt nya livssituation som ett barn faktiskt innebär.
  Vi satsar på nästa tisdag då. Skoj!

  SvaraRadera
 4. klokt. bra. tänkvärt. bra blogg/Kalle

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!