tisdag, juni 05, 2007

Att lyssna inåt är ett äventyr

De gör det igen. Och ingen kunde vara gladare än jag. För artikeln i SvD skulle lika gärna ha kunnat vara skriven av mig. Om och om igen.
För här är det, medveten närvaro och buddistisk meditation, allt i ett. Precis som jag själv beskriver det.
Och det funkar. För mig. För många andra.

Så när Allan, leg psykolog, uttalade sig om artikeln och skrev "SvD låter psykosyntesmänniskor komma till tals, oemotsagda. Vad är nästa steg, Humannova? "Utbildningar" tunna som regnvatten... Flum är bara förnamnet, reiki-healing och levitering kanske kommer i morgon..."
så blev jag så upprörd att jag var tvungen att publicera ett svar. Det gör jag sällan. Alla har rätt till sin egen åsikt och oftast brukar jag bara låta det vara så.

Allan har självklart rätt till sin åsikt även här, men det förvånar mig att en psykolog har så kall inställning till ett förhållningssätt som kan hjälpa människor vidare.
Så jag skrev:
" Det förvånar mig att du har en sådan kall inställning till detta eftersom du själv är leg psykolog. För mig (som utbildar mig inom psykosyntes) handlar det om att hitta ett förhållningssätt till livet. Psykosyntesen hjälper mig med det, men jag ser inte ner på andra som hittar sitt sätt någon annanstans. Alla är vi olika. Men en sak har vi gemensamt och det är att vi har sinnesförnimmelser, tankar och känslor. Enligt metoden ovan jobbar man med det. För mig är det allt annat än flummigt"

Och att lyssna inåt ÄR ett äventyr. Jag lovar.

5 kommentarer:

 1. BRA svarat! Hur kan något som hjälper människor vara fel?? Som du skriver, det finns många olika sätt att komma vidare, varför ska man se ner på än det ena än det andra? Alla är vi olika och då är det väl tur att det finns många olika metoder. Man får verkligen hoppas att man inte hamnar hos den där Allan om man någon gång måste gå i terapi... Trångsynthet och människor som inte kan se längre än dit "deras eget öga räcker" har jag inte mycket till övers för.

  SvaraRadera
 2. Tänkte också väldigt mycket på att det kunde vara du när jag läste artikeln. Nu ska jag in och läsa Allan och de andra. Heja du!

  SvaraRadera
 3. Jenny - nej, Allan vill man ju verkligen inte hamna hos.

  Yogamamman - hoppas att du hade kul läsning!

  SvaraRadera
 4. Jo, det var kul. Fascinerande hur rädda en del är för andlighet. Bra inlägg av dig!!

  SvaraRadera
 5. Yogamamman - ja, rädda överhuvudtaget. Jag var ju liksom bara tvungen att skriva ett inlägg.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!