tisdag, juni 26, 2007

Tandborstning

Två tänder uppe. Utan problem. Men hur är det med tandborstning? Jag har läst någonstans att man ska borsta med tandkräm redan nu. Ytterst lite dock. Men ändå. Apotekspersonalen var däremot inte alls inställda på det utan tyckte att jag ska borsta utan tandkräm. Hur gör ni?

11 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Det stämmer att man ska börja med tandkräm med en gång (lika mycket som barnets lillfingernagel). Detta för att det kan bli svårare annars om man introducerar det senare samt att det såklart är bäst för tänderna.

  Vi gjorde så, sen att det inte uppskattades är en helt annan sak. Alexander tyckerfortfarande inte att det är roligt efter snart 2 år.

  SvaraRadera
 3. Tänder = tandborstning

  /Anette:-)

  SvaraRadera
 4. Nu tror jag jag vet:)(kommentar fixa alltså) 2 små söta bissar att borsta:) Vi tog tandkräm direkt här med.

  SvaraRadera
 5. jo, tandkräm. sån där snäll barntandkräm och pyttelite! hon tycker att det är väldigt gott...

  SvaraRadera
 6. Hm.. jo vi kör med barntandkräm och tandborste.. hur mkt borstat det blir vet jag dock inte för vi är nog lite slarviga och låter henne ofta sitta själv och tugga/suga på tandborsten.

  SvaraRadera
 7. Jag vill bara berömma det superläckra fotot av signes mamma :-) . Vilken kvinna du är!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jajjemen, tandkräm från start. Står i BVC-boken att man ska ta lika mycket tandkräm, som det ryms på barnets lillfingernagel. Inte mycket alls, mao. Här blir det lite mer, "det är ju så gott" ;)

  SvaraRadera
 9. Peo fick första tänderna när han var fem månader gammal. Han fick tandborste att tugga på strax därefter. När han var åtta månader hade han fler tänder, men först vid tio-elva månaders ålder började vi hjälpa honom att borsta på allvar. Det är fortfarande inga långa stunder, mer en markering att det ska borstas. Tandkräm började vi med när han var kring året. Den är ju mer en vanegrej (att inte börja tycka det är äckligt sen när den introduceras) än att den fyller nån funktion. Med Peo var det inga som helst problem.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Tack för alla råd och tips. I appreciate!

  Och Sandra - jag håller med om att det är ett superläckert foto.
  Men det är inte jag :)
  Jag kan visserligen göra samma rörelse, och jag brukar också ha håret uppsatt så när jag yogar (men jag är inte lika blond) så vi kan ju låtsas att det är jag :)

  SvaraRadera
 11. Och igår testade vi att borsta Signis tänder för första gången. Med lite, lite tandkräm. Och det gick hur bra som helst. Sötunge!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!