måndag, juni 25, 2007

En klippa

Det började i lördags. Som en vag känsla av att något inte var som det skulle. Med mitt vänstra öra. Sedan blev det bara värre och värre. Lock. Molande värk. Bultande smärta.

Idag gick jag till läkaren. Det är en inflammation i de yttre hörselgångarna. Är så svullen att läkaren inte ens lyckades undersöka mig ordentligt. Så nu har jag en käck liten utvidgare i hörselgången som ska lätta på trycket så att behandlingen kan fortsätta imorgon. Tills dess ska jag droppa Asolsprit i örat, varannan timme.
När jag skulle få hjälp med den käcka utvidgaren sa sköterskan "jag gjorde det här för några år sedan och jag har också fött barn. Att föda barn var lättare".
Hon hade nästan rätt.

När jag kom hem sa mannen till Signe
"Hur ska det gå nu, familjens klippa är sjuk".

Jag är ingen klippa. Jag är en liten flicka som är sjuk och som vill ligga nedbäddad i sängen, äta godis och få nya numret av Starlet.

11 kommentarer:

 1. huff og huff - stakkars deg! Håper at du blir godt tatt vare på av mann og barn. (Forresten går alt finfint med magen min, er 15 uker på vei i morgen. Dersom du har lyst på en pre-view av mitt lille underverk mailer jeg over et ultralyd bilde til deg i slutten av juli :-)

  SvaraRadera
 2. Usch, stackars dig! :( Hoppas det blir bättre snart och att du kan ligga i sängen och bli uppassad tills dess! :)

  SvaraRadera
 3. Nä din stackare! Aj aj aj. Jag minns min barndoms öroninflammationer med skräck. Det enda som hjälpte var att ligga på mammas bröst...

  Hoppas att du blir ordentligt ompysslad och att du snart blir frisk!

  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Aj då, vilken underlig åkomma! Hoppas örat blir bra och klippan kan återta sin position som just klippa. Om du vill! Känner så väl igen din lilla-sjuka-flicka-känsla!

  SvaraRadera
 5. åh...fy!!!stackars dig! krya på dig för allt i världen, och jo...du har helt rätt i det där med starlet...och choklad...och gärna mamma;)
  krya! vi hörs väl om picknick eller nåt?
  kram eva (arvids mum)

  SvaraRadera
 6. Åhh, krya på dig.

  Vad är starlet?!

  SvaraRadera
 7. Nä men USCH! Skickar över några Starlet på en gång. Har typ tre pappåsar från när jag prenumererade på 80-talet. Eller har mamma slängt dem?! *ve och fara*

  SvaraRadera
 8. min norska vän - åh, ja jag vill gärna ha en bild på bebisen i magen. Vore jättekul om du skickade det. Vad härligt att allt är bra med dig/er!

  Ida - ska tillbaka till läkaren idag, sen får vi se. Gårdagen var INTE kul. Kände mig bättre efter läkarbesöket och några timmar på em, men sen...aj, aj, aj

  Jenny -ja, ompysslad blev jag, av både man och Edvins mamma (som kom med muffins och tidning) så det gick ingen nöd på mig så, men mina öron, aj, aj, aj

  Min stora lilla värld -ja, vi har nog alla den där lilla flickan i oss. Och jag gillar henne, ibland, precis som jag gillar klippan, ibland.

  Mammalivet - tack, tack. Har precis upptäckt din blogg förresten, kommer att kika in då och då :)

  Eva -ja, picknick vore nice, såg lite mejl fram och tillbaka om Ängby. Saknade dock det första mejlet med dina bilder. Send it pliiis, jag vill se alla sötnosar

  Minna -åh, jag glömmer att du är så ung. Eller snarare att jag är gammal, haha. Starlet var tjejtidningen man bara var tvungen att läsa, på 80-talet.

  Camilla - jag hade hur många kassar som helst, i mammas förråd, men mamma slängde dem när jag aldrig hämtade dem. Hm...

  SvaraRadera
 9. Iiiihh, det låter riktigt ruggigt att ha så där ont i öronen. Hoppas att det försvinner fort!

  SvaraRadera
 10. helena - ja, det är grymt ruggigt. Och skiter går ju inte över heller. Attans.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!