måndag, juli 09, 2007

Norrlandsögonblick att minnas

Signes första bad. Att cykla ner till älven, på kvällen, med ljummen vind i håret och skrattande systrar bredvid. Smörstekt aborre. Nyfiskad öring. Shopping med systrar i den större staden, åtta mil bort. Gräs mellan tårna. Sena kvällar med kubb och boule. Vin med mamma. Nymanglade lakan. Goda och färdigdukade middagar. Långa löprundor i skogen, med mammas vita älghund. Meditation vid fjällbäcken. Yoga på övervåningen, med öppet fönster och kvällssol. Lata dagar på stranden med mammas hembakta kaffebröd. Vandring på bergåsen. Bloggvila. Tevevila. Deckarläsning. Dagboksskrivande. Att sitta uppe och filosofera medan alla andra sover. Magiskt norrlandsljus.
Magisk vecka.

11 kommentarer:

 1. Det låter som du har det hur mysigt som helst. Härnere i Sthlm är det inte lika kul, grått och trist och det har just börjat regna igen *suck*. Tur man är mammaledig och inte slösar semesterdagar på det här trista vädret.

  SvaraRadera
 2. Det låter underbart avkopplande..

  SvaraRadera
 3. Wow. Jag är inte ett dugg avundsjuk ;-) . Vilken drömlik tillvaro och det låter verkligen som du lever i stunden. Himmelskt...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Aaaaah det låter...HELT UNDERBART!! (kan inte låta bli att bli lite avis på din härliga semester) =)

  SvaraRadera
 5. Ja herregud. Du verkar vara så jäkla harmonisk. Hur blir man det. Allt du vidrör verkar bli vackert och mjukt.
  Hur gör du?
  Kan jag åka med nästa gång?

  SvaraRadera
 6. Magiskt. Det där vill jag också uppleva. Stillhet.

  SvaraRadera
 7. De ljusa sommarvkällarna är det bästa med att bo i Norrland, tycker jag. Det låter som ni haft en underbar semester. Härligt!

  SvaraRadera
 8. En södertäljebos liv - jag är dessvärre hemma igen så jag tampas med regnet nu också. Men jag gillar regn, i lagom doser. Att ligga inne och läsa, att bara busa omkring på köksgolvet med Signe, att ta en regnig promenad...

  Mikaela - ja, det har varit både underbart och avkopplande

  Sandra - ja, i Norrland, hos mamma, är det enkelt att leva i stunden. Väl hemma känns det inte lika lätt. Hm.

  Johanna - avis behöver du inte vara, men nog har vi haft det lyxigt.

  Fru Kaos(jisses du har ändrat namn nu) - jag blir alltid lika nervös när jag upplevs så harmonisk. Jag strävar verkligen efter att vara det och lyckas hyfsat bra, men jag spårar ur precis som alla andra. Måste nog bli bättre på att skriva om det annars försvinner ni väl snart...Men veckan VAR verkligen helt ljuvlig. Inte ens en konflikt mellan mammas man och min yngsta syster uppstod (de kommer inte så bra överens, men till och med de var harmoniska)

  Camilla - ja stillheten är magisk. Och alldeles, alldeles....underbar. Jag hoppas att du också hittar den.

  Minna - ja, de där ljusa sommarkvällarna är otroligt coola. Det gick liksom att sitta ute och läsa fastän klockan var midnatt, utan lampa. Sånt gillar jag. Verkligen.

  SvaraRadera
 9. Avundsjuk är ett så tråkigt ord och stämmer egentigen inte. "Sotis" kanske hade varit bättre. Det låter så fantastiskt och jag blir nästan lite harmonisk bara av att läsa om det.

  Glöm inte att berätta vad du tyckte om Tyskungen! Jag väntar tills den kommer på pocket, men är så nyfiken att jag kan spricka!

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Otroligt vacker bild! Och fin text som vanligt!

  SvaraRadera
 11. Louise - Vilken tur att jag nästan kan göra dig harmonisk bara genom ord :)
  Tyskungen är Camillas bästa bok. Jag har varit sådär halvlyrisk till hennes tidigare böcker. Den förra gillade jag inte alls. Men den här är välskriven och med en trovärdig story. Helt klart läsvärd. Och helt klart värd att köpa som inbuden.

  Maria - Tack :) Vad glad jag blir.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!