tisdag, augusti 14, 2007

En ny drog

Jag är kvar. I huset, i ytterskärgården, med havet precis utanför dörren, myggbett som kliar och solvarm hud. Jag lever bryggliv, läser böcker, dricker några glas vin, skrattar mycket och hjälper Signe att utforska världen.
Och så simmar jag. Varje dag. I nästan fyrtio minuter. Fram och tillbaka mellan vår och grannens brygga. Tjugofem längder. Lite drygt tusen meter.
Yogamattan fick följa med till skärgårdsön. Men den står fortfarande lutad mot väggen i sovrummet. Oanvänd. För simningen här, ända ut i havsbandet, slår yogan. Stort. För det är något särskilt med den där ensamma stunden. Bara jag och havet. Bara jag och min andning. Ingenting annat.

Här och nu.

9 kommentarer:

 1. Låter meditativt och underbart!

  SvaraRadera
 2. Åhhh, vad härligt. Men jag kan inte låta bliu att tänka på det iskalla vattnet och alla fiskar som kan huggas ;)

  SvaraRadera
 3. Vad skönt det låter! Jag måste verkligen ta tag i att ta hand om mig själv! Idag är jag glad att jag lyckats duscha, raka benen och fixa make upen medans William sover :-). Solvarma kramar från oss! Hälsa mannen och Signe! Det var så trevligt att ni tog er tid att komma förbi! Puss!

  SvaraRadera
 4. Åhhh havet! Jag älskar havet! Inte så mycket det "svenska" som det adriatiska. Mitt hem. Och i år fick jag inte åka dit för Dino är så liten än. Men jag längtar efter att få visa honom det ljuva. Nästa år kanske. Morgondopp är oslagbara! Så njuuut, så länge du bara kan!

  SvaraRadera
 5. Å så härligt!! Underbart. Själv har jag inte badat hemma i Sverige på hela sommaren i år, för dåligt!

  SvaraRadera
 6. Lyckliga du, det låter ljuvligt. Kan tänka mig att det är ett fullgott substitut för yogan - jag vet inget som är mer meditativt än simning.

  SvaraRadera
 7. Det låter helt fantastiskt, får en tydlig bild framför mig hur det ser ut när du glider mellan bryggorna. Vilken meditation!
  Min matta har också legat ihoprullad längre stunder än vanligt i sommar. Blivit mycket cykla istället. Gärna i regn. Sån är jag.

  SvaraRadera
 8. superquinnan - meditativt och underbart är precis vad det är. Alldeles, alldeles ljuvligt.

  Minna - vattnet är 21 grader varmt och för mig är det tillräckligt varmt för att simma tusen meter. Fiskarna tänker jag inte så mycket på. Däremot mötte jag en simmande orm häromdagen och det var mindre trevligt. Men jag simmade ändå :)

  Mitt liv precis som på film - du hinner vännen! William är ju bara två månader och den första tiden är intensiv. Men jag förstår att du längtar efter att ta hand om dig själv. Fast du såg jäkligt fräsch ut när vi sågs så inte för dens skull :)
  Och ja, det var kul att ses. Jättekul!!

  Kajsa - ja, tack, det ÄR fantastiskt. Ett riktigt smultronställe har vi här!

  Elma - förstår att du längtar efter att visa Dino ditt hav och ditt hem. Hoppas att du får göra det snart. Du har fint namn. Min mormor hette Elma och om vi får en flicka till, nångång, så ligger det namnet på topp.

  Jolla - åh, då måste du hoppa i. Med en gång!!

  Att bli mamma - vet ju att du älskar att simma. Så du, om någon, förstår ju vilken maffig känsla det är. Jag hoppas att du får uppleva den i sommar.

  Yogamamma - åh, jag älskar också regn. Att cykla i, ta löprunda i skogen i, promenera i, springa naken i. Ljuvligt!!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!