söndag, maj 18, 2008

Att testa

Jag testade positivt dagen innan vi flög till Seattle. Jag köpte testet efter jobbet, på Apoteket i shoppingcentet strax intill jobbet. Tittade mig lite extra omkring för att undvika en eventuell kollega. Ingen såg mig.
Sen åkte jag till skolan. Med testet väl gömd i väskan. Tanken var att jag skulle testa på kvällen, när jag kom hem från skolan.

Jag kunde inte hålla mig.
Jag testade på skolan.
Jag var ju liksom ändå kissnödig. Och jävligt nyfiken.

En stor del av mig trodde att jag inte var gravid. Det kändes inte så. De tre gånger jag varit gravid tidigare har jag haft ömmande bröst och känt mig annorlunda i hela kroppen. Den här gången kändes allt som vanligt. Dessutom tyckte jag att jag haft en ovanligt vanlig pms-vecka strax innan.

Så när det blev ett kryss på stickan var jag på väg att slänga den i papperskorgen. För mig var krysset synonymt med icke-gravid. Av någon underlig anledning.
Sedan blev jag osäker. Och läste i instruktionerna. Och läste igen och igen och igen. Men jag fattade inte. Jag gick till och med ut från toaletten, med testet i datorväskan och tog en kort, kort promenad för att få huvudet att klarna. Sen gick jag tillbaka till toan och tittade på stickan igen.

Då förstod jag.
Och log stort mot mig själv i spegeln.

20 kommentarer:

 1. Å, vad roligt - grattis!!! Vad mysigt med ett nytt litet knytte :)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig insikt att drabbas av:)

  SvaraRadera
 3. Himmel så roligt!! GRATTIS!!!!
  U.

  SvaraRadera
 4. Vad underbart roligt, stort grattis! Hälsningar Karin i Bromma

  SvaraRadera
 5. Susanne - tack! Ja, ett nytt litet knytte hoppas jag verkligen att det blir

  Anna - japp, härlig är bara förnamnet :)

  U - ja, det är kul, kul, kul. Tack!

  Karin i Bromma - kul med ännu en Bromma-bo. Stort tack!

  SvaraRadera
 6. Underbart!! Det är ju så in i bängen svårt att förstå :-)
  KRAM!

  SvaraRadera
 7. Karin med mexarna19 maj, 2008 10:19

  GRATTIS!!! Åh vad roligt, vad glad jag blir för er skull. En resa till!

  Är det lunch på g? Får man hänga med?

  SvaraRadera
 8. Jenny skriver - ja, jag vet, jag kommer inte fatta det förrän jag ser pyret på UL-skärmen. Om ens då :)

  Karin - tack snälla söta du! Och japp, det är lunch på Rappnes idag. Jag, Ankie och Allvarligt talat-Anna ska träffas. HÄNG PÅ! Jag har mejlat dig, har ju dessvärre supit bort ditt mobilnummer. KRAM

  SvaraRadera
 9. Jag känner igen känslan. Så overkligt och samtidigt så underbart! Jag minns när jag gjorde en rosett av ett rött snöre och gick in och lade stickan på sambons mage :-). Jag tror inte att han riktigt trodde på det. Han ahde bett nig att vänta, men vad fasen! Jag hade ju alla tecknen och nu vet jag att man kan vet att man är gravid i ett tidigt stadium innan man ens hunnit testa. Jag fick vänta lite längre än jag hade behövt vänta i och med att sambon tyckte vi skulle avvakta lite :-). Tänk om jag kan få uppleva det igen precis som du! Jag hoppas att den tiden kommer :-). Massor av kramar!

  SvaraRadera
 10. misstänkte det när du skrev om din jetlag, det där med illamående och hunger på nätterna lät liksom som något annat... så fantastiskt roligt!!! jättejättejättegrattis! kram! /28 dagar kvar

  SvaraRadera
 11. Willes mamma - haha, min stackars man har aldrig fått vara med, jag har alltid stängt in mig någonstans och testat själv. Det är egentligen inte alls likt mig, jag brukar inte vara så egoistisk, men jag har liksom velat vara på den säkra sidan, på något sätt.
  Jag hoppas också att du ska få uppleva den gläjden ännu en gång. Verkligen! Kram till dig

  Fru A - Haha, där tod du mig :) Jag är fasiken konstant hungrig. Förutom stadig frukost idag har jag även ätit stor macka och stor banan. Och nu är jag redan hungrig igen. Tur att jag har tidig lunchdejt idag. Kram till dig och dina 28 dagar kvar :)

  SvaraRadera
 12. Åh va härligt! Jag hoppas allt går bra. Lycka till!

  SvaraRadera
 13. Erica - ja, det är alldeles underbart härligt. Tack för lyckönskning.

  SvaraRadera
 14. När det blev ett kryss för mig köpte jag tre nya test och gjorde med några dagars mellanrum. Så fyra test allt som allt. Alla blev kryss när jag än testade. Även fast jag hade ömmande bröst och värk i magen, som jag aldrig brukar ha, skulle jag göra fler test. kunde ju vara fel på testen! Lika pirrigt och lika lycklig varje gång :)

  SvaraRadera
 15. Frida - åh vad härligt! Jag har faktiskt bara gjort ett test den här gången. Tänk om jag inte är gravid :) Med Signe gjorde jag tre test.

  SvaraRadera
 16. GRATTIS!!!! Jag är också gravid och överlycklig med trean som kommer i november.

  SvaraRadera
 17. GRATTIS GRATTIS. och nu måste jag skriva något som är lite läskigt: Jag drömde om dig i natt.. Du hade en stoooor mage. Jag känner inte ens dig, vet inte hur du ser ut, och jag hade inte läst detta innan... Men det var "Yogamamman" och gravid var hon. Tänk... Sånt skrämmer mig en hel del!!!

  SvaraRadera
 18. Var dags glimtarn - GRATTIS till dig också. Härligt med en trea. STort lycka till.

  Isse - spoky! Verkligen! Vi får hoppas att det är en sanndröm, att jag snart går där med min stora mage.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!