torsdag, juni 12, 2008

Att möta mig själv i möte med andra

Jag satt på ett kundmöte hela förmiddagen. På ett större statligt verk. Med fem män.
De var ganska buttra och satt mest och muttrade, snöt sig och stirrade ned i dokumentet framför dem istället för att uppmärksamt följa den som pratade.

För några år sedan hade det gjort mig både frustrerad och besviken.

Nu ser jag alla möten som en möjlighet att lära mig mer om mig själv. Öva på mitt tålamod. Vara med ödmjuk. Ta mer plats. Lyssna istället för att prata. Prata istället för att lyssna.

Så det blev ett intressant möte. Med mig själv.

11 kommentarer:

 1. Jag är verkligen imponerad över hur du lyckas vända skittråkiga saker till något positivt!

  Jag ska försöka göra så lite mer i vardagen.

  SvaraRadera
 2. Haha, jag kan verkligen bli full i skratt i sådana där situationer. Allt blir så absurt på något sätt. Alla trista karlar som sitter där och tycker att de är så viktiga...
  Jag har genomlidigt ohyggligt många sådana möten i mina dagar.
  Förhoppningsvis blir det lite färre framöver.
  Vi ses imorrn gullan;) Det blir skitskoj!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Har läst Kay Pollak. Känner igen det du skriver därifrån. "Det jag tänker om Per, säger mer om mig än om Per". Så självklart, om man har självförtroendet att tänka så.

  Lilla P

  SvaraRadera
 4. Med den approchen blir det spännande. Nyfiken på vad du lärde dig om dig i detta ditt möte...

  SvaraRadera
 5. Det där skulle jag behöva lära mig. Det finns inget värre än "gubbar" - som givetvis är av båda könen. De måste ha väldigt tråkigt.

  SvaraRadera
 6. Imorgon åker jag på semester till EM i Österrike så jag vill önska dig en härlig helg och vecka! Vi "ses" efter midsommar. Kram Johanna

  SvaraRadera
 7. Åh, vad det är härligt och inspirerande att läsa om din underbara positivism! :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Såg att du kommenterat inne hos mig, kul! Tack för fina ord! Mvh Sara

  SvaraRadera
 9. Kattmamman - ja, ibland blir även jag skitimponerad av mig själv. Men det är inte alltid jag lyckas vända tråkiga saker till något positivt. Det är en jäkla träning. En häftig träning, men också en tuff träning.

  Edvins mamma - ja, jag vet, jag har också en hel del sådana möten i bagaget. Men nu hoppas jag också att de blir färre, tack vare min inställning.
  Om några timmar ses vi, ska bli SÅ skoj. Vi längtar!

  Lilla P - Kay Pollack är så klok. Och har så rätt. Och visst handlar det om styrka att orka. Det är tufft ibland, men värt det. Verkligen.

  Uttrycksrum - ja, jag gillar ju att vända tråkiga saker till spännande saker.
  Den här gången lärde jag mig att jag är så mycket lugnare och duktigare än vad jag ibland tror. Jag kan lätt hamna i känslan av att inte kunna någonting i sådana möten. Men när jag gick igenom alla mina kvalitéer så var det liksom jag som lyste starkast i hela rummet. Just då.

  e - ja, eller så är de bara så, jag vet inte, jag får aldrig riktigt kläm på sådana människor. Men det är ju också lätt att man går igång och tror en massa saker och så har man inte en jäkla aning om vad den där människan egentligen tänker eller tycker.

  Johanna - härligt med ännu en resa. Jag kommer sakna dig och alla kändisbebisar, men vi ses efter midsommar. Ha så skönt nu!

  Susanne - vad kul att du tycker så, det gör mig glad! Tack!

  Sara - japp, jag hittade dig därute i bloggvärlden och blev kvar. Och kommer tillbaka. Trevlig helg till dig.

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig sak du delar med dig av! Kanske en aha-upplevelse. Det är grymt när de kommer till en...Lyssna istället för att prata och prata istället för att lyssna - den tar jag med mig! kram

  SvaraRadera
 11. Ankie - härligt att jag kan dela med mig av saker som andra tar till sig. Det gör mig glad!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!