torsdag, juni 05, 2008

Jag – en tunika

Jag är bara i vecka tio men börjar redan få en begynnande mage. Så jag bär tunikor varje dag, så att ingen av mina kollegor ska misstänka något.

Jag vill inte berätta än. Hade kanske till och med tänkt att vänta tills jag kommer tillbaka från semestern i början av augusti. Fan vet om jag lyckas hålla det hemligt så länge.
Kanske är redan någon som misstänker något.
Jag bär aldrig tunikor varje dag annars.

Tack och lov att det är rätt mode nu.

14 kommentarer:

 1. äsch, säkert bara du som tänker på det...berätta inget, vore såååå kul att bara komma tillbaka efter sommaren med stora magen liksom ;)

  Ha en härlig helg!!!
  kramar

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte i mitt stilla sinne att tunikor är bra att bära om man vill dölja dallrig-före-detta-gravidmage men jag ser bara tjockare ut och förra veckan var det två personer som frågade rätt ut om jag är gravid! Och det är jag (dessvärre) inte (om det inte är nattgammalt ;-)). Då känner man sig sådär snygg liksom.

  Jag håller med Arvids mamma - det vore ju superkul om du höll dig till efter semestern! :-)

  Ha en underbar helg!

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Det är nog bara du som ser magen. Men folk kan bli misstänksamma för att du har annorlunda kläder mot vad du brukar ha på dig.
  Men å andra sidan. Vad gör det om de misstänker något? Du måste ju inte berätta för det. Och även om de frågar rakt ut om du är gravid så måste du ju inte tala sanning för det.
  Och som de andra har sagt, vilken kul grej att komma med mage efter semestern!

  På tal om folk som frågar rakt ut om man är gravid. Hur tänker de?
  Om man är gravid och vill tala om det så gör man väl det. Om man är gravid och inte vill tala om det så lär man ju ändå ljuga när de frågar. Och om man inte är gravid så blir det otroligt pinsamt för den som frågar. Alltså, man har allt att förlora och ingenting att vinna på att fråga det.

  massa kramar!
  C

  SvaraRadera
 4. Om de frågar lägger du bara huvudet på sned och ser sårad ut och säger med darr på rösten:
  Ser det ut så ...?

  Eftersom det är så inne att ha tunika är det säkert inte många som tänker på det. Däremot så är det säkert inte många som blir förvånade i augusti när du berättar. Barn brukar ju liksom komma i stim ... Eftersom du nyligen fått Signe, så ...
  :-)

  Grattis till magen igen! Nationalhelgskram!

  SvaraRadera
 5. Håller med föregående talare - du berättar när du vill och strunta i vad kollegerna tycker och tänker!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Haha, själv är jag så inne på ett sånt mode just nu att typ ingen märkte nåt eller frågade nåt förrän jag var ganska långt gången. När jag berättade för en större grupp på jobbet (de som jag jobbade närmast med visste redan) så hade jag redan ganska stor mage, men den syntes knappt under dagens mode. De flesta hade inte anat nåt. Helt annorlunda mot förra graviditeten!

  SvaraRadera
 7. Du är säkert skitsöt i dina tunikor, och bara helrätt. Strunta i om någon fattar misstanker, du bestämmer ju själv när du vill outa det härliga:)

  SvaraRadera
 8. Jag går fortfarande i bikini, har ätit en pizza och kom att tänka på ditt inlägg...förstår inte varför?! Ha en sköööön helg nu!

  SvaraRadera
 9. tunika luras ju lite i alla fall! jag hade svårt att dölja särskilt länge på jobbet, det syntes tidigt. rätt skönt att berätta också när man ibland satt beredd att slita åt sig papperskorgen...

  SvaraRadera
 10. Arvids mamma - jag vet, det är ju därför jag så gärna vill hålla mig. Och också vill dölja magen så gott det går. Bara tre veckor kvar till semester.

  Jenny skriver - lägg av, menar du att två personer frågat om du är gravid. Hur jävla smarta är de. Även om du vore det så borde de verkligen förstå att du vill berätta det själv. Jäklars vilken jobbig sitation för dig.
  Ha en underbar helg du också. Kram från mig.

  C - du har nog rätt, det är nog bara jag som tänker på det. Och jag har egentligen inte särskilt annorlunda kläder mot tidigare, jag älskade tunikor och klänningar även då, men nu har jag det liksom varje dag. Men äh, de får väl undra om de vill, jag tänker ju ändå inte erkänna något.
  Och jag håller med dig helt i det här med personer som frågar om man är gravid, säkert vill de bara väl, men de har liksom ingenting att vinna på det, precis som du skriver. Kram till dig.

  Min stora lilla värld - nej, det är ingen som kommer att bli förvånad när jag berättar att jag är gravid, jag har ju hela tiden varit öppen med att vi gärna vill ha syskon till Signe. Kram till dig.

  Susanne - japp, jag struntar i vad kollegorna tycker och tänker. Nästan i alla fall :) Trevli helg till dig också

  Kajsa - ja, det går nog att dölja sin mage ganska rejält även om jag måste erkänna att den här magen syntes jäkligt tidigt om man jämför med Signe-magen, den kom typ efter halva tiden. Och nu har jag bara gått tio, snart elva veckor :)

  Anna funderar - japp, nu är det JAG som bestämmer. Och du har givetvis helt rätt i att jag är skitsöt i mina tunikor ;)

  Ankie fontän - pizza och bikni - undrar hur jag ska få ihop det med mitt inlägg. Kanske att man blir tjock av pizza och att magen syns i bikini? Och nu menar jag ju inte att du är tjock utan att jag är gravid. Ja, du fattar. Eller inte. Haha, flum, flum...

  Fru A - jag skulle kunna tänka mig att berätta efter vecka 12 när den största missfallsrisken lagt sig, men då är det liksom bara en vecka kvar till semestern. Så jag håller mig nog. Men jag håller med om att den här graviditeten syns tidigare än den första. Magen är väl redan uttänjd antar jag.

  SvaraRadera
 11. Jag syftade på svullomagen jag fick efter pizzan! Hade gjort sig med en tunika!

  SvaraRadera
 12. Ankie - ok, då var jag inte helt ute och cyklade då :)

  SvaraRadera
 13. tunikor döljer det mesta man inte vill visa, i mitt fall för mycket lussedegsmage ;-)
  Håll dig, håll dig! Det vore väl roligt att överraska dem efter sommaren! :-)

  SvaraRadera
 14. Attle - ja, vilken tur att det finns tunikor. Verkligen. Och ja, jag ska försöka hålla mig, även om magen syns allt mer.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!