lördag, juni 07, 2008

Sommartider och min cykel


Jag älskar min cykel. Jag har levt med den hela helgen. I fredags cyklade jag och Signe omkring på den. Dels till Gateau, där vi åt nationaldagsbakelse och drack latte. Och dels ner till Mälaren där vi mötte upp med guldlockiga C. Där blev det picknick och årets första dopp. I alla fall för mig. Signe var skeptisk. Både till bad och vännen C som hon inte träffat på länge.

Efter eftermiddagssömnen, för både mig och Signe, cyklade vi till favvolekplatsen och tillbringade någon timme med att gunga, spana på andra barn, åka rutschkana och fascinerat kolla in och prata med äldre flickor. Ja, Signe gjorde det. Jag var mammig och såg till att ingen slog sig. Och cykeln stod liksom bara bredvid.

Idag har mannen och Signe åkt till skärgården. Jag och min cykel har återigen begett oss ner mot Gateau och Mälaren där vi picknickat på latte och valnötsfrallor med kalkon, ruccola och caesardressing, pluggat, solat och slumrat en stund i skuggan. Ja, det är väl mest jag som gjort det, cykeln har mest stått bredvid. Men ändå. Jag älskar den.

Imorgon åker jag till hemstaden och gudgossen. Cykeln får snällt stanna hemma, då föredrar jag tåget.

16 kommentarer:

 1. Det låter så mysigt att cykla! Latte, bakelser och picknick låter inte heller helt fel :-)

  SvaraRadera
 2. Åh ja, älskar också min cykel! Ändå har jag inte skaffat någon barnsadel än. Måste åtgärdas! Men nu snart med en liten nyföding blir det väl till att gå ganska mkt resten av sommaren, kom jag just på.. och cykla kan jag inte göra nu heller med fogarna. Verkar inte bli så mkt cykel i år för min del. Så njut lite för mig också är du snäll. ;)

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot att få höra om din resa när du är tillbaka. Ha så skönt!

  SvaraRadera
 4. Cykla är livet, naturen kommer så nära och dofterna blir så påtagliga!

  SvaraRadera
 5. Fin cykel du har! Det är skönt att cykla. Sakta. Jag har aldrig cyklat med Malte-mannen...kanske dags nu tänker jag...

  SvaraRadera
 6. Härlig dag och gott fika.
  Stora P

  SvaraRadera
 7. cykling är verkligen underbart. som transport, som motion, som nöje. jag är en cykeltjej. vi cykeltjejer bör hålla ihop.

  SvaraRadera
 8. Jesscia - cykla är livet. Och imorgon ska jag cykla till min gamla barndomsvän, här i hemstaden. Får låna min väns cykel (hon som jag bor hos). Lyx, lyx, lyx! Vännen jag ska till erbjöd sig att hämta mig med bil, men icke, här ska cyklas. I den här staden gör man det, hit och dit och fram och tillbaka. Saknar det, och passar på att nyttja det nu när jag är här.

  Kajsa - jag njuter för dig också. Och sen får du väl skaffa en sån där härlig cykelvagn som du kan ha båda barnen i när du cyklar.

  Anonym - skvallrar redan nu och säger att jag njuter i fulla drag av att vara nära gudgossen och träffa gamla vänner. Härligt!

  Anna funderar - jag kunde inte ha sagt det bättre själv :)

  Ankie - Det är kul att cykla både sakta och fort. Och klart Malte-mannen ska ha en egen liten korg på din cykel så att ni kan ge er iväg på små utflykter.

  Stora P - ja, verkligen, Underbart!

  Frida - Helt rätt.Att cykla är allt det där - motion, nöje och transport - och så mycket mer. Och jag håller med, vi cykeltjejer måste hålla ihop.

  SvaraRadera
 9. cykel är frihet! Jag måste fixa min cykel känner jag. Tills dess kör jag fast cykel på gymmet ;-)

  SvaraRadera
 10. Åh, vad jag saknar att cykla till jobbet! Nu när jag har flyttat är det för långt att cykla till jobbet :(
  Min söta hoj har inte ens fått komma ut ur förrådet i år, stackarn...

  Men nu håller jag på att söka nytt jobb, så kanske kommer jag kunna cykla till ett nytt jobb i höst.

  Hoppas du har det underbart i hemstaden! Det tror jag att du har.

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 11. Vilken konstig slump att du läser Bitterfittan. Jag köpte den i förrgår när jag handlade på ica och plöjde den på mindre än ett dygn (trots 1-åring att ta hand om), den påverkade mig. Hur känner du dig när du läst den?

  SvaraRadera
 12. Å så mysig det lät!
  Jag gillar också att cykla, går inte att låta bli när man har en gammal tävlingscyklist i samma hem. Det har smittat av sig på sonen med.

  Hoppas du hade en bra helg i hemstaden!

  Kram/Diana

  SvaraRadera
 13. Vad härligt det låter! Jag kan också känna en längtan till att bo i en småstad, och kunna cykla hit och dit.
  Hoppas du haft riktigt braiga dagar!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Jag vill också stämma in i hyllningen till cykeln! Den ger frihet, framkomlighet, fröjd!

  SvaraRadera
 15. Attle - cykel på gymmet är verkligen inte fy skam. Cykla på!

  C - ja, tänk vilken lyx att kunna cykla till jobbet. Det kan inte heller jag göra just nu. Jo, kan kan jag, men det blir väldigt långt. Men till det mesta andra ska jag försöka cykla.

  Josefin - jag blev också påverkad av Bitterfittan. Mycket. Skulle nog kunna skriva ett helt inlägg om det. Kanske gör jag det. Kanske inte. Men boken är väldigt, väldigt, väldigt bra. Och tankeväckande.

  Diana - härligt, då blir ni en riktig cykelfamilj!

  Jenny skriver- ja, det var verkligen så när jag växte upp, vi cyklade till jobb, skola, stan, kompisar, fester, allt. Det var alldeles underbart och jag saknar det som tusan. Men, det gäller att göra det bästa av situationen just nu också och faktiskt försöka cykla så mycket och gott det går. Kram till dig.

  Uttrycksrum - hej och välkommen tillbaka i bloggvärlden! Och jag håller med - cykel är verkligen frithet, framkomlighet och fröjd.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!