onsdag, juni 18, 2008

Pappa-tid

Han har varit hemma i fem månader nu. Min man. Med Signe. Och han ska vara hemma i två månader till. Egentligen vill han vara hemma ännu längre. Han älskar det.Signe älskar det. Och jag älskar det.

Det har blivit precis så bra som jag önskade att det skulle bli. För alla inblandade. Han och Signe har en fantastisk kontakt och det går inte en dag utan att han talar om för både henne och mig hur glad han är över att hon finns i hans liv.

När jag gick imorse sov de bredvid varandra i sängen. Tätt, tätt. Hon låg nära och andades i hans ansikte. Under resten av dagen bär jag med mig den bilden och den energin.

14 kommentarer:

 1. Åh vilken underbar bild att ha på näthinnan... Din man verkar som en fantastisk pappa och man, underbart! Tror att det är alltför många män och kvinnor som inte förstår hur värdefullt det är att få ledig tid tillsammans med sina barn... kram

  SvaraRadera
 2. Karin med mexarna18 juni, 2008 12:43

  Tänk om man kunde basunera ut det till alla män som inte redan vet det: Det manligaste av allt är att ta hand om sina barn!

  SvaraRadera
 3. Vad underbart det låter. Det är så viktigt att barnen får samma kontakt med pappan som med mamman. Jag tycker det är hur skönt som helst att veta att pappa funkar minst lika bra som mamma (om inte bättre ibland ;-).

  SvaraRadera
 4. Det märktes så tydligt när ni var här, den fina kontakten Signe och M har. Om vi får ett barn till så kommer min M alldeles säkert vara hemma på heltid. Han tycker också det är fantastiskt att få vara hemma med Edvin, om än bara några dagar i veckan. Lite är bättre än inget alls.

  Edvin börjar för övrigt pigga på sig. Feberfri sedan igår, men nu är det snorigt med stort S! Jag blir helt förvånad över hur mycket
  snor som ryms i en sådan liten näsa. Hoppas ni klarar er så inte ni blev smittade.

  Jag tänker på dig imorgon.

  Ha en riktigt skön midsommarhelg.

  Kram vännen

  SvaraRadera
 5. *sniff*
  Åh, så underbart det låter. Hoppas att min sambo också får vara pappaledig snart...

  stor kram till dig!
  /C

  PS. tänker på dig imorgon.

  SvaraRadera
 6. Låter underbart! Jag hoppas att tiden hemma för sambon och William ska bli lika bra. Sedan att huset kommer att gro igen får man väl strunta i :-). Kram igen!

  SvaraRadera
 7. Visst är pappatiden fantastisk? :) Jag är så glad över, att som du, ha en man som vill vara hemma och glädj åt den här tiden. Pappatid gör underverk även för föhållandet. Helt plötsligt förstår man varandra lite bättre och helt plötsligt tjafsar man inte lika ofta om vissa småsaker.

  Tänker på dig imorron!
  Trevlig midsommar!
  Kram från Elma i Karlstad

  SvaraRadera
 8. Pappa-barn-kärleken är härlig. Vilken fantastisk start att få en nära relation till båda sina föräldrar, alla barn borde få ha det så.
  Stor kram inför morgondagen.

  SvaraRadera
 9. Sandra - ja, jag tror också att det är alltför många män och kvinnor som inte ser det värdefulla i att vara hemma med sina barn. Jag hör till och med om de som blir uttråkade av att vara hemma med barn. Jag vill inte förringa deras känslor på något sätt, alla är vi olika, men jag har själv svårt att förstå det. För mig har det varit den bästa tiden i livet. Och min man tycker likanat och vill, som sagt, vara hemma ännu längre. Men nu vill vi spara lite föräldradagar också. Vi har ju ändå varit hemma i nästan två år. Kram till dig. Och så tror jag bestämt att du träffade L idag, inte sant?

  Karin med mexarna- hej hallå, länge sen! När har du semester? VI kanske kan få till en lunch på Ulriksdal nån dag innan jag försvinner iväg på semester.
  Och så håller jag med - det är jäkligt manligt att ta hand om sina barn.

  Jessica - Hos oss är det definitivt så att pappa passar bättre vid många tillfällen. I början stack det till i hjärtat, men nu är det bara vackert att se.

  Edvins mamma - skönt att Edvin börjar friskna till. Och det verkar, peppar peppar, inte som om vi blivit smittade.
  Tack för att du tänker på mig imorgon, det betyder mycket. DU betyder mycket. Glad midsommar. Kram

  C - och jag hoppas också på att din sambo snart, snart ska få vara pappaledig.
  Tack för att du tänker på mig imorgon, det betyder mycket. Kram tillbaka

  Williams mamma - ja, du får nog försöka att hålla fingrarna i styr med huset. Låt det få bli hans grej. Din grej är att jobba och att vara med Wille när du kommer hem. Men jag förstår att det kommer att bli tufft för dig. KRAM!

  Uttrycksrum - ja, det ordet kommer till mig också. Och tacksamhet.

  Elma - ja, jag håller med. Pappatiden gör att mannens och mitt förhållande blir starkare också. Vi förstår varandras vardag på ett helt annat sätt.
  Tack för att du tänker på mig imorgon, det betyder mycket.

  E- ja, det borde vara en självklarhet för alla barn, men är ju dessvärre inte det. Men sen står jag fortfarande fast vid att alla familjer gör det som passar bäst för just den, jag lägger ingen värdering i det.
  Stor kram tillbaka, tack för att du tänker på mig.

  SvaraRadera
 10. Så vackert!

  Jag tänker jättemycket på dig och den pyttelilla, bara så du vet! Hoppas att allt går bra idag, och att ni får en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Så underbart! Jag längtar tills det blir min tur att bli mamma!

  SvaraRadera
 12. Livet mitt i livet - tack för att du tänker på mig

  Erika - Då hoppas jag att du blir mamma snart, snart

  SvaraRadera
 13. Visst är det härligt!

  Jag tillhör den kategorin som kände mig "uttråkad" av att vara hemma. Jag har lika svårt att förstå det omvända, att vilja vara hemma länge länge. Men jag respekterar det. För mig handlar det om omväxling, jag älskar att vara med mina barn, men inte jämt och ständigt.

  Att vara hemma med spädbarn har för mig inte varit något särdeles positivt eftersom dottern hade kolik i 4 månader. Därefter spenderade vi 2 månader tillsammans hela familjen på långsemester, vilket var ljuvligt.

  Ja, alla är olika, idealiskt för mig hade egentligen varit att dela veckorna redan från början. Några dagar hemma, några på jobbet. Nu delade vi ledigheten rakt av istället.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!