söndag, augusti 17, 2008

Dagisstart

Imorgon börjar Signe på dagis. Tio dagars inskolning. De första fem är ganska softa, någon timme här och där. Vi tror att hon kommer att gilla det. Hon är den avvaktande typen, en liten stund, sen röjer hon järnet. Med alla. Det tar bara olika lång tid.
Dagiset ligger två minuters promenad från oss, nära ett koloniområde och verkar bra. Jag är med de två-tre första dagarna, sedan kör mannen resten.

Helgen i övrigt:

Husvisning - Fel hus med fel placering i rätt område. Vi går inte vidare.
Yoga - Från 1,5 timmes practice tar min träning nu 50 minuter eftersom den är modifierad efter min mage. Det är okej. Den ger mig det jag behöver. Fokus och lugn.
OS - Vi gillar friidrotten. Hela familjen.
No country for old men - Bröderna Cohens filmer är alltid bra. Denna mindre hoppfull än de andra, men ändå - sevärd. Verkligen.

10 kommentarer:

 1. Camilla i Uddevalla17 augusti, 2008 20:28

  ÅH! Hon kommer att älska det! Så kul för henne. Jag vet inte hur du känner, men jag tyckte det var hemskt...........värre för mig än barnen. Men hade ju ugglat hemma i 3½ år.....Kram

  SvaraRadera
 2. Lycka till imorgon! Signe kommer säkert att bli jätteförtjust, hoppas det. Ska bli spännande att höra hur det går. Själv ser jag fram emot andra inskolningsveckan och hoppas att den blir lika bra som den första.

  SvaraRadera
 3. Stort lycka till! Hoppas det går bra. Nora börjar om ca 1 vecka. Pirr.

  SvaraRadera
 4. Kul med dagis! Vår son började sin inskolning i måndags, vi gick 4 dagar sen slog dagisbacillen till. Helgen har spenderats med 39 graders feber ock konstant rinnande näsa. Nu blir det till att vara hemma några dagar, mycket tråkigt under just inskolningen!

  SvaraRadera
 5. Stort lycka till med dagis imorgon!!!Det kommer att gå superbra!
  Arvid börjar på tisdag, oxå ett bra dagis nära oss, så det känns toppen. Jag tar hela inskolningen, mannen börjar jobba efter ett halvår hemma och jag får lite mammaledighet innan jobbet kör igång igen efter sommaren;)
  Det ska bli spännande att följa inskolningen för er!
  Husvisning? Åh va spännande! Men inte så spännande när det ligger fel, såklart.
  kramelikramos!

  SvaraRadera
 6. Vi var på inskolning i onsdags. Gick galant! Angelina brukar också vara avvaktande men inte nu. Hon lekte med barnen där och gick till de vuxna på en gång. Jag bara gapade. Med andra ord verkar hon trivas :) Men torsdag morgon feber och massa snor, så det blev inga fler dagar förra veckan. Men imorgon går vi det igen, till vårat härliga dagis!

  Åh vad härligt med husplaner!

  SvaraRadera
 7. Åh lycka till lilla Signe! Tror också hon kommer tycka det är kanon när hon fått boa in sig lite :-) . Kram!

  SvaraRadera
 8. Tänk vad stora de är våra småttingar. Dagis liksom. Svårt att hänga med i svängarna.
  Jag tror att Signe kommer att älska det. Ska bli spännande att höra hur det går för er.
  Än så länge verkar Edvin tycka att dagis är fantastiskt. Jag frågade honom i lördags morse vad han ville göra och då sa han "Åka dagis". Bättre betyg kan de knappast få.

  Sköt om dig vännen. Vi ses snart.

  Kram kram

  SvaraRadera
 9. Kul med dagisstart. Hoppas det går bra!

  SvaraRadera
 10. Camilla - jag tror att det kommer att bli fasansfullt jobbigt för mig. Innan hon började trodde jag inte det, då var jag ganska cool, men nu tror jag att jag kommer att gråta floder när det är på riktigt. Usch. Men hon kommer nog att gilla det, det gäller bara för henne att komma in i det.

  Att vara mamma - tack för att du tänkte på oss. Vi känner oss lite mörbultade efter första dagen så vi får se hur vi känner det imorgon. Det verkar ha gått bättre för er första dagen. Kram

  Minna - ja, det ÄR pirrigt med första dagisinskolningen. Och det ska det väl vara också, antar jag. Hoppas att det går bra för er. Lycka till!

  Sara - ja, det är ju det där man är rädd för, alla baciller. Men så är ju dagislivet. Tyvärr. Men jag hoppas på det bästa. Och jag hoppas att ni kryar på er så att ni kan fortsätta inskolningen snart igen.

  Arvids mamma - lycka till med dagisstarten, hoppas att det går bra för er. Redan nu känns det som om det kommer att bli riktigt jobbigt för mig, något jag inte alls trodde. Kram!

  Frida - vad härligt att det gick så bra för er. Signe var dock väldigt avvaktande när vi var där, men det tar ju som sagt olika lång tid för henne. Jag hoppas att det går bättre imorgon.

  Sandra - ja, när hon boat in sig kommer hon att älska stället, det är jag övertygad om. Frågan är bara hur lång tid det där boandet tar :)

  Edvins mamma - men han är väl för söt, Edvin. Nej, bättre betyg än att han vill åka till dagis på en lördag kan de ju knappast få :)Härligt.

  Kajsa - ja, nu börjar allvaret på riktigt :) Jag hoppas att det kommer att gå bra.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!