måndag, augusti 18, 2008

Första inskolningsdagen

Vi är lika. Signe och jag. Nya människor får oss att söka tryggheten. Att dra oss undan. Att begrunda och känna in. Sedan tar vi för oss, om vi känner att vi vill och vågar.

Det var tio nya barn som skolades in, samtidigt, i ganska små lokaler. Och så alla föräldrar, många var där båda två, som mannen och jag. Det blev rörigt, högljutt och ganska trångt. Men pedagogerna var förtroendeingivande och trygga och det känns hoppfullt.
Men Signe ville gärna vara nära mig. Hela tiden.

I övrigt vet jag inte riktigt vad jag känner, tycker och tänker.
Jag tror att jag avvaktar tills i morgon.

13 kommentarer:

 1. 10 (!!!) nya inskolningar på samma gång, oj säger jag. Med mammor OCH pappor med på samma gång, oj oj.

  Det låter rörigt men blir säkert bra så småningom.

  /Anette.

  SvaraRadera
 2. Lite dumt att de skolar in så många barn samtidigt. Kan tänka mig att det var lite VÄL livat och högljutt. Bra iallafall att personalen kändes bra.

  Krama lilla Signe från mig.
  /Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Hoppas fortsättningen går bra. Stora kramar till dig och stor-Signe!

  SvaraRadera
 4. 10 nya barn samtidigt, det var väldigt många. Ska det vara så resten av inskolningen, att alla är där samma tider eller var det bara idag? Hur många barn är det totalt på avdelningen? Lycka till imorgon!

  SvaraRadera
 5. Lycka till Signe, det kommer bli allt bättre för varje dag :-) Hoppas du får fina kompisar och mycket trygghet, precis som hos mamma och pappa.

  Stora kramar från oss!

  SvaraRadera
 6. lycka till med resten! hos oss skötte maken inskolningen med H och jag tyckte det var ganska skönt, det hade varit svårare för mig tror jag. men det var också väldigt jobbigt där i början, han visste vilka alla fröknar, barn och föräldrar var och jag hade ingen aning... ska ni fortsätta hjälpas åt?

  SvaraRadera
 7. ett stort steg ut i livet! hoppas ni får en fin vecka och att signe kommer trivas.

  SvaraRadera
 8. Jag tror och hoppas att det kommer att gå bra!

  SvaraRadera
 9. Vi är mitt uppe i inskolningen av Linnea nu, och det går bra. Men det handlar ju faktiskt om att ställa om till en helt ny tillvaro, för hela familjen. Gissningsvis kommer det ta lite mer än två veckor...

  SvaraRadera
 10. Har du sett detta?
  http://www.viforaldrar.se/artiklar/2008/08/14/bli-lugn-fod-med-mindfulne/
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Anette - ja, jag hade nog inte riktigt räknat med att det skulle bli så rörigt. Men nu verkar det som om de delar upp inskolningen lite, vilket känns bra.

  Edvins mamma - ja, jag hade nog trott att de skulle ta några få barn åt gången. Eller delat upp i två grupper, en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp. Nu finns den möjligheten och de har bra uppföljning med alla föräldrar så det känns ändå som om de vet vad de gör, har läget under kontroll och är trygga. Och då är jag trygg. Kram, vi ses snart!

  Frida - tack, tack. Och hoppas att det går bra för dig att börja jobba.

  Att vara mamma - den här första veckan är det 10 barn samtidigt. Nästa vecka blir inskolningen mer individuell, efter varje barn. Men redan nu börjar de dela upp gruppen lite, vilket känns bra.
  Det är sammanlagt femton barn på avdelningen, med tre heltidspedagoger.

  Jenny - tack tack säger Signe. Och berättar att hon redan hittat en liten kompis. De körde grenar i skottkära idag :)

  Fru A - jag kommer nog inte att vara med något mer under inskolningen nu. Signe är tryggare när jag inte är där, det märks tydligt att hon söker mig memr än pappa. Så jag tror att det bli bättre om mannen kör resten av tiden. Från början hade vi tänkt att han skulle köra hela inskolningen men så kände jag att jag inte ville missa det här första mötet med alla nya barn och föräldrar. För jag kan tänka mig att man, liksom du, känner sig lite utanför då, åtminstone den allra första tiden. Sen blir ju allt vardag.

  Anna ser dej - ja, det känns jävligt stort. Och jobbigare än vad jag tänkt mig, för mig. Men det fixar sig.

  Sara - ja, tack, det tror och hoppas jag också

  Helena - ja, det är en stor omställning för hela familjen, och det känns tydligt tycker jag. Och jag håller med dig, det tar nog mycket längre tid än två veckor. Stort lycka till till er!

  Jenny - tack för artikeltips, ser intressant. Kul att du tänkte på mig. Kram

  SvaraRadera
 12. OJ..som många redan skrivit..10st på samma gång?! Lät mkt! Men som jag förstår på dina rader så rullade det på rätt bra iaf :)

  Härlig blogg du har!

  //Ulrika

  SvaraRadera
 13. Ulrika - ja, det är många barn på samma gång. Och fler än jag som reagerat på det. Men det flyter på.
  Tack, kul attg du gillar min blogg

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!