fredag, augusti 08, 2008

De ord jag ändå lyckades skriva

Ibland är det som om världen dimmas en stund. När dimman lagt sig ser världen inte likadan ut. Det kommer aldrig att se likadan ut. Det händer mig när något alldeles oväntat sker. Lycka eller olycka. De där stunderna när kropp, själ och ande blir ett. Av ett varmt, varmt leende eller en stor, stor sorg.
Vi har dem alla. Mer eller mindre. Starkare eller svagare. Ofta eller sällan.

Att ha lycka när någon annan är olycklig känns orättvist, och ändå så självklart. Så är livet.

Så i all min lycka efter en hägrande skärgårdsvistelse med mannen och Signe och bebisen i magen går idag mina tankar till C och hennes lilla flicka. Där finns stor, stor sorg.

8 kommentarer:

 1. Vad vackert du skrivit vännen. Din text berörde mig. Stor sorg får livet att stanna och det känns som om livet utspelas framför näsan på en. Ja, du vet titeln på min blogg och varför den heter som den gör. Jag skickar värmande tankar till dig, mannen, lilla Signe och bebisen. Jag saknar er och hoppas att ni har det bra och myser tillsammans. Vad trevligt det känns att få börja följa din graviditet nu när du skriver veckovis. Det känns otroligt spännande! Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Sandra (Mälarhöjden)09 augusti, 2008 14:58

  Skickar en varm tanke till din vän C & hennes dotter.

  Kramar
  Sandra

  SvaraRadera
 3. Tack både M och Sandra för fina tankar. Skickar en stor kram tillbaks och en liten extra puss till lilla bebisen i magen. Lycka!

  SvaraRadera
 4. Willes mamma - vad roligt att min text berörde dig. Jag skickar stor varm kram till dig och Wille, saknar er också och hoppas att vi kan ses snart.

  Sandra - tack, vad snällt av dig

  Camilla - tack tjejen. Jag beundrar ditt mod i allt det som händer dig. Men som du säger, man blir stark för sitt barns skull. Kram och stort lycka till!

  SvaraRadera
 5. Du skriver vackert så det berör, som vanligt. Har varit här då och då och nu är du en av mina nya favoriter i bloggvärlden.

  Har följt dina våndor i början av den nya graviditeten och önskar dig stort lycka till på vägen framöver. Själv är jag gravid med mitt första barn och allt känns skört, läskigt och helt underbart.

  SvaraRadera
 6. All is pretty - hej och välkommen hit. Och tack, vilken fin kommentar, den värmde. Och såklart, framförallt, grattis till graviditeten. Vad kul det ska bli att få följa dig. Du ligger två månader före mig.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med om att det i i sådana här stunder känns orättvist att få vara lycklig. Men som du säger så är det så det är. Och jag blir glad för er skull av att få läsa om er graviditet. Så skönt att ni har passerat brev och UL nu! Det är skönt att få läsa om något glatt också.

  SvaraRadera
 8. e- ja, livet är inte rättvist. Inte alls. Och det är i stunder av sorg som jag på något sätt känner ännu starkare tacksamhet över det vackra i livet.
  Och jag tycker att det är hemskt kul att skriva om något glatt nu, verkligen!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!